Welke vitamines zijn essentieel voor een gezonde huid?

Een gezonde huid is belangrijk voor veel mensen. Ze willen een stralende en jeugdig uitziende huid. Er zijn meerdere factoren die invloed hebben op de gezondheid van de huid, waaronder genetica, leefstijl en voeding. In dit artikel lees je meer over de rol van vitamines voor de huid.

 

Vitamine A

Een vitamine die belangrijk is voor de huid, is vitamine A. Deze vitamine wordt ook wel retinol genoemd. Retinol is de vorm van vitamine A die het meest voorkomt in ons lichaam. Retinol zit in dierlijke producten, zoals vlees en melk. In groente en fruit zitten carotenoïden. Die kan je lichaam in vitamine A omzetten. Vitamine A ondersteunt het herstellend vermogen van de huid. Het is belangrijk om met een arts te overleggen voordat je vitamine A-supplementen gebruikt. Bij zwangere vrouwen die teveel vitamine A binnenkrijgen, heeft de baby een verhoogd risico op aangeboren afwijkingen.

 

Vitamine C

Ook vitamine C is belangrijk voor de huid. Vitamine C draagt bij aan de vorming van collageen die helpt de huid te verstevigen. Meer weten? Hier geven we tips over hoe je een stralende en egale huid krijgt.

 

Vitamine D

Vitamine D speelt niet alleen een rol bij de botaanmaak. Deze vitamine draagt ook bij aan de aanmaak van cellen en weefsels. Voedingsmiddelen zoals melk, ontbijtgranen, zalm en tonijn bevatten vitamine D. Maar de belangrijkste bron van vitamine D is zonlicht. Sommige groepen in de samenleving worden geadviseerd om vitamine D supplementen in het nemen. Je vindt hier meer informatie waar vitamine D in zit en in welke gevallen je het beste vitamine D-supplementen kunt innemen.     

 

Vitamine E

Vitamine E is een antioxidant. Deze vitamine helpt lichaamscellen te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Deze claim geldt voor levensmiddelen, en niet voor huidverzorgingsproducten waarin soms ook vitamine E zit, zoals Earth Line Argan Bio Huidolie.

 

Vitamine B

Er zijn verschillende vormen van vitamine B. Vitamine B12 draagt bij aan de aanmaak van cellen en weefsels.

 

Conclusie

Het is belangrijk om een gezond en gevarieerd dieet te volgen om ervoor te zorgen dat je voldoende vitaminen binnenkrijgt. Als je overweegt om vitaminesupplementen te nemen, is het raadzaam om dit eerst met een arts te bespreken.

Het product is toegevoegd aan uw winkelmandje.

Bestel nog voor om in aanmerking te komen voor gratis verzending.

Uw bestelling wordt gratis verzonden.