Damesparfum

Toon 24 | 48 | 72 | 96 producten
Verfijn resultaten

Op zoek naar een heerlijke dames geur, voor jezelf of voor een vriendin? Op Drogist.nl vind je een uitgebreid assortiment met topmerken dames parfumEr zijn genoeg redenen om af en toe eens iemand (of jezelf) te verwennen met een heerlijke geur. Denk bijvoorbeeld aan een verjaardag, Sinterklaas of aan de kerst periode die er weer aan zit te komen. Op Drogist.nl vind je dus niet alleen groot aanbod aan dames geuren, maar vind je ook voor tijdens de speciale dagen voordelige geschenksets voor dames!

De verschillende soorten dames parfums

Er zijn zoveel verschillende soorten dames parfum op de markt. Het is hierdoor een lastige klus om een passende geur te vinden. Als je deze dan eenmaal gevonden hebt, kom je nog een keer voor een lastige keuze te staan, namelijk; kies ik eau de parfum, eau de toilette of kies ik een eau de cologne geurtje? Wij helpen graag om dit voortaan wat makkelijker te maken.

De verschillende vormen dames parfum:

Parfum is de vorm die het de meeste geurbestanddelen bevat, daarom is dit vaak ook de duurste vorm en de vorm die het minst verkocht wordt.

Eau de parfum
is de meest voorkomende parfum vorm, die over het algemeen ook het meeste verkocht wordt. Dat is niet zo gek ook, want eau de parfum bevat een hoog gehalte aan geurbestanddelen. Dit hoge gehalte zorgt ervoor dat jij langer kunt genieten van je favoriete geur.


Eau de toilette
is naast eau de parfum erg populair, maar het kent enige verschillen. Deze vorm is meestal iets goedkoper dan eau de parfum, dit komt omdat het iets minder geurbestanddelen bevat. Hierdoor blijft de geur minder lang hangen, maar je kan natuurlijk halverwege de dag nog een keertje opspuiten. 


Eau de cologne
komt het minst voor en staat ook wel bekend als reukwater. Eau de cologne bevat een laag gehalte aan geurbestanddelen en is dus ook het minst lang ruikbaar.

Hoe hoger de geurbestanddelen in een parfum zijn, hoe langer je de geur na het opspuiten zal blijven ruiken. Hieronder die je in een tabel welke percentages geurbestanddelen er in de soorten parfum zit.

Type                                                         Geurbestanddelen in procenten
Parfum                                                      20-40 %
Eau de parfum                                          10-20%
Eau de toilette                                           5-10%
Eau de cologne                                         2-3%

Opbouw van een dames parfum

Elk parfum bevat talloze bestanddelen, sommige bestanddelen zijn snel vervlogen in een geur en andere blijf je bijvoorbeeld weer langer ruiken. Daarom ruikt een geur niet altijd hetzelfde! Dat een geur niet altijd hetzelfde ruikt komt doordat een geur uit drie verschillende noten bestaat: topnoten, hartnoten en basis noten.

Topnoten; De geuren die je ruikt wanneer je de parfum net hebt opgebracht zijn het meest dominant. De geur die je dan ruikt is meestal na ongeveer 10 minuten al niet meer te ruiken. Deze topnoot is voornamelijk bedoeld op je een goede indruk te geven over de dames parfum en de geur.

Hartnoten; wanneer de topnoten uit de geur verdwenen zijn, komen de hartnoten in beeld. De geur die in de hartnoten zit, is meestal na een aantal minuten ook weer verdwenen. Het hart in een parfum is meestal het belangrijkste deel van het parfum. Bijna alle bloemengeuren zijn hartnoten.

Basisnoten; de basisnoten in een parfum blijven als laatste over. Deze worden meestal pas ruikbaar wanneer de hartnoten zo goed als weg zijn. Basisnoten zijn de noten die ervoor zorgen dat jij je heerlijke geurtje nog uren na het opbrengen blijft ruiken. Hoe een geur op je huid ruikt heeft te maken met het type huid dat je hebt, de zuurgraad van je huid en de biologische fase waarin je je bevindt. Een geur mengt zich met je huid waardoor het dus kan zijn dat de geur op jouw huid, heel anders ruikt dan bij iemand anders.

Nog langer genieten van je dames parfum?

Wil je nog langer kunnen genieten van jouw gekozen geur? Maak van gebruik van een bijpassende deodorant of een bijpassende bath & body lotion. Het gebruik van een product met dezelfde geursamenstelling zorgt ervoor dat je gedurende de dag je geur langer en beter zal blijven ruiken.

Nog een paar handige tips voor het opbrengen van je luchtje:
Breng je parfum aan op een vochtige huid, hierdoor zal je luchtje minder snel worden opgenomen door de huid waardoor je deze langer blijft ruiken. De beste plekken om je luchtje op te brengen, zijn niet je hals of je polsen. Maar zijn de plekken op je lichaam waar het het warmst is. Bijvoorbeeld achter je oren, in je ellebogen of achter je knieën.

Voordelig en snel dames parfum kopen doe je online op Drogist.nl

Een fruitige, kruidige of toch liever een zoete parfum? Welke keus je ook maakt, bij Drogist.nl heb je genoeg keuze uit honderden verschillende dames geuren. Op Drogist.nl vind je verschillende topmerken dames parfum van o.a. Hugo Boss, Paco Rabanne, Armani, Guess en DKNY. Profiteer regelmatig van verschillende scherpe parfum aanbiedingen. Bestel vandaag nog jouw favoriete dames parfum op Drogist.nl en ontvang hem morgen al in huis! Vanaf 20 euro altijd gratis verzending binnen Nederland!

Lees meer
Sorteer op Toon 24 | 48 | 72 | 96 producten
Bij Drogist.nl kunt u producten uit de categorie Damesparfum voordelig online kopen tegen lage prijzen. Wanneer u vandaag uw Damesparfum producten voor 23:00 bestelt, dan bezorgen wij uw bestelling de volgende werkdag, mits voorradig.

Het product is toegevoegd aan uw winkelmandje.

Bestel nog voor om in aanmerking te komen voor gratis verzending.

Uw bestelling wordt gratis verzonden.