Over Drogist.nl

Drogist.nl is een online drogist gespecialiseerd in afslanken, gezondheid, parfum, make-up en verzorgingsartikelen. Ons assortiment bestaat uit meer dan 70.000 producten en wij breiden dit dagelijks verder uit.

 

Voor het internettijdperk bestond Drogist.nl echter al, weliswaar onder een andere naam en gewoon in de winkelstraat. 

 

1996: Oprichting markthandel Luga

Met een bus vol drogisterij artikelen worden 6 dagen per week de zeeuwse markten bezocht. 

 

1998: Oprichting Unique beenmode & drogist

Na twee jaar de markt bezocht te hebben besluiten de eigenaren dat het tijd is de markt vaarwel te zeggen en een winkel te openen in hartje Goes. Het unieke van deze winkel was (en is, want de winkel bestaat nog steeds) dat de drogisterij gecombineerd wordt met een grote afdeling beenmode (sokken en panty's). 

 

2001: Tweede vestiging van Unique beenmode & drogist

En wel in Middelburg, winkelcentrum Dauwendaele. 

 

2002: Domeinnaam Drogist.nl wordt gekocht

Webshops zijn er nog maar weinig en ook de eigenaren geloven nog niet dat dit de toekomst wordt, desondanks wordt toch de domeinnaam Drogist.nl aangekocht voor "toekomstig" gebruik. 

 

2004: De nadruk op specialisatie

In de winkels wordt de nadruk gelegd op specialisme. Voor de drogisterij wordt gekozen voor een ruimer assortiment geneesmiddelen, vitaminen en voedingssupplementen. Ook op de beenmodeafdeling wordt gekozen voor premium merken als Falke. Om deze reden wordt de naam gewijzigd in Unique drogist & beenmodespecialist.

 

2007: Bouw distributiecentrum

Om centraal de goederen voor de winkels te ontvangen en distribueren wordt in 2007 een distributiecentrum in Goes gebouwd. Er zijn ambitieuze plannen om in de regio meerdere winkels te openen. Ook wordt gedacht aan het ontwikkelen van een webshop. Pakketten kunnen dan rechtstreeks vanuit het distributiecentrum verzonden worden. 

 

2010: Ontwikkeling webshop

De periode vanaf 2008 staat heel Nederland in teken van de crisis. Fysieke winkels blijken geen toekomst meer te hebben en iedereen zou online gaan shoppen. Ook wij denken na over de toekomst, maar zien die ook voor de winkels rooskleurig in. Weliswaar zal er naast de fysieke winkels ook de mogelijkheid moeten zijn om online bestellingen te plaatsen. Het eerder genoemde "toekomstig gebruik" van Drogist.nl heeft 8 jaar op zich laten wachten en wel tot 2010. In dit jaar wordt de webshop ontwikkeld en gevuld met productteksten en afbeeldingen.

 

2011: Drogist.nl gaat live

 

2014: Unique drogist & beenmodespecialist wordt Drogist.nl

Landelijk begint Drogist.nl een speler van betekenis te worden, maar in Goes en Middelburg zijn we met de fysieke winkels nog steeds bekend onder de naam Unique drogist & beenmodespecialist. Ja, ja ook wij gaan "omnichannel" denken en wijzigen de naam op onze winkelpuien in Drogist.nl

 

2016: Drogist.nl wint FD Gazelle Award

Het continu investeren in de techniek van de webshop en het opleiden van personeel leiden tot een jaarlijkse groei met dubbele cijfers. Dit investeren en de doorgemaakte groei wordt beloond met een Gazellen Award van het Financieel Dagblad. 

 

2017: Drogist.nl groeit door!

Ook dit jaar zet de groei fors door. Inmiddels bestaat ons webshop team uit zo'n 35 enthousiaste medewerkers. Na ons debuut in 2016 nemen we dit jaar de tweede FD Gazellen Award in ontvangst. Er ontstaan plannen voor de bouw van een modern distributiecentrum en kantoor. 

 

2018: Plannen worden realiteit

Het piept en het kraakt inmiddels in het magazijn anex kantoor van slechts 300 m2, we zijn echt toe aan een flink ruimere jas. In oktober 2018 slaan we de eerste paal van het niew te bouwen distributiecentrum op ongeveer 200 meter van de huidige locatie. Ook dit jaar behoord Drogist.nl tot de snelstgroeiende bedrijven van Nederland: FD Gazellen Award nr. 3 is een feit.

 

2019:

De enorme toename van het aantal orders van de afgelopen jaren heeft ertoe geleid dat het huidige logistieke systeem niet meer toereikend is. Mei 2019 stappen we over op nieuwe software, waarmee we een enorme efficiencyslag maken en onze plannen voor de komende jaren waar kunnen maken. De nieuwbouw is eind 2019 gereed.

 

2020:

Januari staat in het teken van de verhuizing. Ons bedrijf groeit hard, we nemen zowel op kantoor als in het magazijn veel nieuwe medewerkers aan. En dat is hard nodig want we verdubbelen de omzet dit jaar en pakken onze 5e FD Gazellen Award! 

 

2021:

Ondanks dat de meeste corona maatregelen zijn opgeheven zien we de omzet doorgroeien. De groep consumenten die nog nog niet online kocht heeft nu ook kennis gemaakt met e-commerce (en dus met Drogist.nl). We realiseren dit jaar een omzetplus van 25% en nemen onze 6e FD Gazellen Award in ontvangst. Ondertussen mag Drogist.nl zich een top 250 groeibedrijf noemen.

 

Gemak, snelheid, lage prijzen en een uitgebreid productassortiment zijn speerpunten welke tevreden klanten opleveren. De telefoontjes van klanten en de positieve reviews op sites als Trustpilot zijn hiervan het bewijs. Service vinden wij belangrijk daarom worden bestellingen boven de €20,- gratis thuisbezorgd in Nederland en Belgie.

 

Bij vragen over producten of je bestelling staat onze deskundige klantenservice je graag te woord. Wij zijn van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.30 uur telefonisch bereikbaar op +31 113 253805, via de chat of e-mail: [email protected].

 

Wij wensen iedereen veel shopplezier op Drogist.nl!

 

Jacco en Miranda Luijk

 

Drogist.nl in de media:

 

2017: Conversie verhogen met persoonlijk drogisterij advies en betaalgemak

https://www.online-retailer.nl/payment/conversie-verhen-betaalgemak/

 

2018: Hoe een Zeeuws echtpaar van Drogist.nl een succes maakt

https://www.rabobank.nl/bedrijven/groei/digitalisering/hoe-een-zeeuws-echtpaar-van-drogistnl-een-succes-maakt/

 

2018: Als webshop uit je jasje groeien: heerlijk!

https://www.rtlz.nl/van-onze-partner/artikel/4422141/als-webshop-uit-je-jasje-groeien-heerlijk

 

2018: Zo financiert webwinkel Drogist.nl zijn groei

https://www.rabobank.nl/bedrijven/groei/gezond-financieren/financieel-plan/drogist/

 

2021: Van marktkraam tot miljoenenbedrijf

https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/125698/Van-marktkraam-tot-een-miljoenenbedrijf-dankzij-het-kopen-van-een-domeinnaam

Het product is toegevoegd aan uw winkelmandje.

Bestel nog voor om in aanmerking te komen voor gratis verzending.

Uw bestelling wordt gratis verzonden.