Voorjaarsschoonmaak checklist – maak je huis lente proof!

De lente is aangebroken en dat betekent natuurlijk maar één ding, tijd voor de grote voorjaarschoonmaak! Om fris het nieuwe seizoen in te gaan nemen we alle plekjes in het huis eens goed onder de loep. Vergis je niet, dit kan nogal een grote en (voornamelijk) chaotische activiteit worden. Gebruik daarom deze checklist, zodat jij zorgeloos aan de slag kunt!

 

Aangezien het gebruikelijk is om bij een voorjaarsschoonmaak het hele huis schoon te maken, is deze checklist opgedeeld in ruimtes. Bij elke ruimte zullen een paar tips & tricks en aanbevolen producten staan. Volg ons schoonmaak stappenplan en begin de lente heerlijk fris en schoon!

 

De keuken 

We beginnen met de keuken, waarschijnlijk niet de favoriet onder ons schoonmakers. Maar een schone keuken is een goed begin van een schoon huis! 

 

Tips & Tricks

  • Voor het reinigen van de koelkast en/of vriezer haal je deze een dag van ten voren leeg. Stop bederfelijke producten in een koeltas of dergelijke. Haal de stekker eruit of zet de koelkast/vriezer op stand 0 en zet de deuren open. Haal de dag erna alle lades en plankjes eruit. Maak de elementen en koelkast/vriezer schoon met een doek of de zachte doek van een schuursponsje. Gebruik de HG Hygiënische koelkastreiniger voor een grondige reiniging. 

  • Bij het legen van de prullenbak wordt vaak vergeten om de prullenbak zelf ook even schoon te maken, hier kunnen zich veel bacteriën bevinden. Voorkom nare geurtjes!

  • De vingerafdrukken op de deurtjes van de oven, magnetron of ramen zijn simpel weg te halen met keukenpapier en ruitenreiniger. Gebruik hiervoor de Ecover Ruitenreiniger Spray voor een streeploze glans. 

  • Ook de waterkoker moet eraan geloven. Maak de buitenkant schoon met een microvezeldoek en afwasmiddel. Giet in de waterkoker een scheut azijn (bijvoorbeeld met de Ecodoo Schoonmaakazijn), doe er water bij en laat het koken. Nadat het heeft gekookt laat je het nog even een halfuur staan en spoel je de koker vervolgens een aantal keer om.    

De woonkamer 

Het pronkstuk van het huis, de woonkamer! Dit is de ruimte waar je gasten ontvangt en waarschijnlijk zelf het vaakst bent. Genoeg reden dus om deze ruimte even extra aan te pakken. 

 

Tips & Tricks

  • Ruim eerst alles op, zet de meubels aan de kant en neem alle elektronica af met een heel licht vochtig microvezeldoekje (zoals de Vileda Microvezeldoeken).  

  • Stof al je meubels af, vergeet de hoekjes en plinten niet, en ga er vervolgens met een vochtig doekje langs.  

  • Stofzuig naast de vloer ook meubels als je bank en stoelen. Wanneer mogelijk kun je de kussens en kussenslopen wassen, let daarbij goed op de wasinstructies. 

  • Zitten er vlekken in één van de meubels die er niet uitgaan? Probeer dan eens de HG Vlekkenspray. Kijk uit, niet voor alle oppervlakten geschikt!  

 

De slaapkamer

De ruimte waarin jij waarschijnlijk de meeste privacy hebt. Begin en eindig de dag met een fijn gevoel in deze ruimte door een goede schoonmaakbeurt. 

 

Tips & Tricks

  • Het begin van de lente betekent ook dat je winterkleding weer wordt omgeruild met je zomerkleding, een mooie kans om je kleding kast goed op te ruimen. Maak heel je kleding kast leeg, sla de winterkleding op en stof eerst de oppervlakte af voordat de zomerkleding weer haar entree maakt.  

  • Was alle kussens, dekbedden, hoezen en toppers.  

  • Je matras mag af en toe ook even opgefrist worden. Gebruik daarvoor de HG matrasopfrisser. Spray het mengsel op je matras (aan beide kanten eventueel) en laat het simpelweg drogen. Zo worden vlekken verwijderd en ruikt je matras weer heerlijk fris.  

  • Reinig de ramen, raamkozijn en de vloer en/of vloerkleed. 

 

De badkamer

De plek waar we ons weer schoon willen voelen, dus dan moet de ruimte dat uiteraard ook zijn. 

 

Tips & Tricks

  • Het is handig om in deze ruimte alle spullen weg te halen, waaronder ook alle manden en lades legen.  

  • Niet het leukste om te doen, maar wel heel belangrijk, ontkalken. Doe dit meteen wanneer je begint, dan kan je het laten intrekken als je verder gaat met de rest van de badkamer. Gebruik voor het ontkalken de HG Kalkaanslagverwijderaar voor gegarandeerd resultaat. 

  • In het plafond van je badkamer zit waarschijnlijk een filter die vocht afvoert. Verwijder deze filter en spoel het af onder stromend water.  

  • Maak de badkamers tegels en voegen schoon. Voegen maak je het best schoon met water gemend met azijn of met de HG voegenreiniger. Gebruik een tandenborstel om over de voegen te schrobben.  

  • Neem de overige oppervlakten af met een vochtige doek en schoonmaakmiddel. 

 

De wc

Deze ruimte valt uiteraard niet te missen. Maak met deze tips je wc nog net wat schoner dan het (hopelijk) wekelijkse ritueel. 

 

Tips & Tricks

  • Stofzuig de vloer om losliggend vuil te verwijderen.  

  • Laat de wc-borstel na het schoonmaken van de binnenzijde van de wc (met een schoonmaalmiddel als de Wc eend Schuim Citrus Fresh) in de wc zitten, zodat deze kan weken en eventueel vuil loslaat. 

  • Vergeet niet de deur, deurklink en knop van het slot schoon te maken. Hier blijven ook veel bacteriën achter.  

  • Maak de spoelknop en waterreservoir schoon. De buitenkant van de wc kan schoongemaakt worden met bijvoorbeeld de Wc eend Toiletdoekjes

  • De wandtegels rond de wc mogen ook goed geschrobd worden, doe dat bijvoorbeeld met de HG Tegelreiniger

  • Houd je wc fris met de Wc Eend Blok 3 in 1 Lavendel!

 

De werkkamer

Mocht je deze ruimte in je huis hebben, dan is daar dit jaar vast goed gebruik van gemaakt. Nu we niet meer naar werk kunnen is het kantoor naar huis verplaatst. Kijk tijdens het schoonmaken wel uit dat er geen belangrijke documenten verloren kunnen gaan! 

 

Tips & Tricks

  • Neem net zoals in de woonkamer, de elektronica af met een vochtig microvezel doekje.  

  • Verwijder vuil van je toetsenbord en schermen met een pluisvrije doek.  

  • Met een wattenstaafje kan je goed de ruimtes tussen je toetsenbord schoonmaken, een plek die vaak vergeten wordt.  

 

De ramen

We maken van de ramen even een aparte categorie, aangezien deze vaak in elke ruimte aanwezig zijn. Vieze ramen geven een ruimte een veel mindere schone uitstraling. Daarnaast willen we natuurlijk wel goed naar buiten kunnen kijken nu alles weer bloeit en straalt. 

 

Tips & Tricks

  • De beste tip; maak je ramen niet schoon als de zon er direct op schijnt. Door de zon komen er sneller strepen op je ramen en die willen we nou net weghalen! 

  • Was je ramen eerst met een spons en warm water. Doe dit nog een keer maar nu met een andere spons en een mengsel van water met azijn. Neem vervolgens het raam af met een trekker. Droog na met een krant (ja echt!) of een zeem voor het weghalen van eventuele strepen. 

Nu dat je huis weer straalt en heerlijk ruikt staat er ons nog maar één ding te doen: ultiem genieten van het heerlijke weer dat eraan komt. Dat hebben we wel verdiend!  

 

De beste schoonmaakmiddelen bestellen op Drogist.nl 

De beste schoonmaakmiddelen voor de voorjaarsschoonmaak bestellen op Drogist.nl. Indien je vragen hebt over ons assortiment, helpt ons klantenserviceteam je graag. Ook voor vrijblijvend advies over onze specialismen kun je bij drogist.nl terecht. Boven de €20,00 profiteer je van gratis verzending! 

Terug naar overzicht

Dit moet je weten over naproxen

14 maart 2024 - Naproxen vermindert pijn, verlaagt koorts en remt ontstekingen. Deze pijnstiller wordt onder meer gebruikt bij spierpijn, hoofdpijn en menstruatiepijn. Een aantal dingen zijn belangrijk om te weten voordat je naproxen gebruikt.   Een voorbeeld van naproxen is Aleve Select 275 MG Naproxen*. Dit geneesmiddel met de werkzame stof naproxennatrium...
Lees verder

Vijf supplementen die mede zorgen voor een goede weerstand

13 maart 2024 - Ben je benieuwd welke supplementen het immuunsysteem ondersteunen? Onder meer deze vijf: echinacea purpurea, zink, vitamine A, vitamine C, zink en foliumzuur. In deze blog geven we meer informatie over deze supplementen.   Echinacea (Rode zonnehoed) Echinacea purpurea is een plant met een paarsachtige, roze bloem. ‘Rode zonnehoed’ wordt...
Lees verder

Wat zijn de voordelen van Vitakruid Magnesium Complex?

11 maart 2024 - Kan jouw lichaam wel wat extra magnesium gebruiken en vraag je je af uit welke magnesiumvorm je moet kiezen? Denk dan eens na over Vitakruid Magnesium Complex: een supplement dat allerlei vormen van dit mineraal bevat. Lees hier wat de voordelen zijn.   Het maakt de keuze voor het juiste magnesiumsupplement misschien wat ingewikkeld: Je hebt...
Lees verder

Een teek bij je hond verwijderen

7 maart 2024 - Teken zijn een soort platte spinnetjes die zich voeden met het bloed van hun gastheer. Zodra de temperatuur boven de 7 graden stijgt, worden ze actief en slaan ze toe. Ook je hond loopt risico op een tekenbeet. Als je een teek bij je hond hebt ontdekt, hoe verwijder je die dan?   Controleer je hond regelmatig op teken. Strijk je met je vingers...
Lees verder

Verantwoord afvallen met Modifast Proteïn Shape

4 maart 2024 - Wil je graag op een verantwoorde manier afvallen en kun je hier wel hulp bij gebruiken? Volg dan het Modifast Proteïn Shape Programma. In deze blog leggen we uit wat deze methode inhoudt en wat je ervoor nodig hebt.   Als je graag een afvaldieet volgt met afwisselende producten die tóch lekker zijn, dan is het Modifast Proteïn Shape...
Lees verder

Wat te doen bij jeukende ogen door hooikoorts? Tien tips!

29 februari 2024 - Stuifmeel of ‘pollen’ van grassen en bomen verspreiden zich vaak al in februari en maart. Ben je allergisch voor deze pollen, dan heb je ‘hooikoorts’. Eén van de klachten die je kunt hebben is jeuk aan je ogen. Wat kun je hiertegen doen?   Niet iedereen is allergisch voor de pollen van dezelfde grassen of bomen. Je ervaart de meeste...
Lees verder

Vitakruid SilSolutions, nu ook met tropicalsmaak!

28 februari 2024 - SilSolutions is nu ook verkrijgbaar met tropicalsmaak! Dit is goed nieuws voor wie dit voedingssupplement elke dag gebruikt. SilSolutions, dat honderd procent natuurlijk organisch silicium bevat, helpt het haarvolume te verbeteren en maakt de huid zachter, gladder en soepeler.   Vitakruid SilSolutions* is een vloeibaar product. Dat is niet...
Lees verder

Weight Care-shakes verkozen tot lekkerste maaltijdshakes

26 februari 2024 - Uit onderzoek komen de aardbei- en vanilleshakes van Weight Care naar voren als de lekkerste maaltijdshakes van Nederland. De caloriearme shakes zijn bedoeld om af te slanken of je gewicht op peil te houden. Ze bevatten alle voedingsstoffen die je nodig hebt.   Het onderzoek werd uitgevoerd door onafhankelijk onderzoeksbureau Normec Sensory....
Lees verder

Waarom vitamine B12?

21 februari 2024 - Vitamine B12 ondersteunt de aanmaak van rode bloedlichaampjes en helpt energie vrij te maken uit vet, koolhydraten en eiwitten. Deze vitamine zit vrijwel alleen in dierlijke producten. Ben je veganist, zorg er dan voor dat je tóch vitamine B12 binnenkrijgt.   Vitamine B12 (cobalamine) is een wateroplosbare vitamine. Deze vitamine wordt...
Lees verder

Pijnstillers gebruiken: een NSAID of paracetamol?

19 februari 2024 - Pijn kan acuut zijn, chronisch zijn, heftig of minder heftig zijn. De ene pijn is de andere niet. Heb je veel pijn, dan kan een pijnstiller (tijdelijk) verlichting geven. In deze blog geven we informatie over verschillende pijnstillers. Over het algemeen zijn er twee soorten: NSAID en paracetamol.   Allereerst is het goed om de oorzaak van de...
Lees verder

Het product is toegevoegd aan uw winkelmandje.

Bestel nog voor om in aanmerking te komen voor gratis verzending.

Uw bestelling wordt gratis verzonden.