Condoom gebruiken: hoe doe je een condoom om? | Drogist.nl

Condooms. Een wellicht wat ongemakkelijk onderwerp, maar wel belangrijk. Wist je dat er jaarlijks 5 miljard condooms worden verkocht en dat ze vooral gebruikt worden door jongeren tussen de 18-24 jaar? Daarnaast is het gebruik van condooms de enige manier om jezelf te beschermen voor soa's. Oftewel, een onderwerp om eens goed te belichten; want hoe gebruik je nou precies een condoom op de juiste manier en welke soorten en/of maten zijn er? Je leest het in deze blog!

 

Wat is een condoom en hoe werkt een condoom?

First things first, wat is een condoom precies? Een condoom is een elastisch omhulsel dat vaak wordt gemaakt van dun rubber. Dit omhulsel doe je om de stijve penis van de man en vangt het sperma op. Zo word je beschermt tegen zowel een zwangerschap en soa's. 

 

Condooms 

Meten is weten

Condooms worden verkocht in verschillende maten, van small tot extra large. Om de veiligheid van het condoom te waarborgen, is het belangrijk om de juiste maat te kiezen. Een te klein condoom scheurt makkelijker en een te groot condoom glijdt makkelijker af. Je weet je maat door de omtrek van de penis te meten, wanneer deze stijf is. Met de afmeting in centimeters van de lengte van de penis kan je de juiste maat bepalen. 

 

Materiaal 

De veiligste condooms zijn gemaakt van latex, een soort dun rubber. Maar er zijn ook mensen die latex niet prettig vinden aanvoelen of een latex-allergie hebben. Daarvoor bestaan de latexvrije condooms, deze zijn wat dunner, maar net zo effectief. 

 

Geur en smaak 

Eén van de meest gehoorde nadelen over condooms, is toch wel de geur en smaak die het afgeeft. Maar er zijn tegenwoordig condooms op de markt met een lekkere smaak en een fijne geur! Deze zorgen ervoor dat er geen geur en smaak wordt afgegeven, maar ook niet achterblijft.

 

In de nopjes

Condooms zorgen ervoor dat er geen huid-op-huid gevoel is, dit kan voor sommige een gemis zijn. Voor een extra experience en stimulans zijn sommige condooms voorzien van een bepaalde structuur. Het condoom is voorzien van noppen en ribbels, deze zorgen voor een extra stimulans, voornamelijk voor de niet dragende partner.

 

Attentie, hier de instructies 

Hold up! Check altijd eerst de houdbaarheidsdatum van het condoom. Een condoom dat over de datum is scheurt makkelijker en dat willen we dus niet! Gebruik ook nooit een gescheurd condoom.
 
Zorg bij het omdoen van het condoom dat er voldoende ruimte is bij het topje. Houd het topje vast tussen duim en wijsvinger tijdens het afrollen. 
 
Het gebruik van glijmiddel kan de frictie tussen het condoom en huid versoepelen. Een goede tip is om één of twee druppels glijmiddel toe te voegen aan de binnenkant van je condoom. Dit kan veel comfortabeler en fijner aanvoelen voor de drager. Gebruik geen glijmiddel op waterbasis, ook hier scheurt het condoom sneller van. 
 
Gebruik het condoom niet langer dan 30 minuten, pak even een nieuwe, wel zo fris (en veilig). En last but not least, hergebruik nooit een condoom. 

 

De soorten 

Vrouwencondoom

Ja, het vrouwencondoom. Het bestaat! Nog lang niet zo populair als het normale condoom, maar het biedt zowel bescherming tegen zwangerschap als soa's. Dit condoom is geurloos, makkelijk in te brengen en voor eenmalig gebruik. Probeer het Femidom Vrouwencondoom en wie weet wil je niet meer anders!

 

Latexvrij 

De Durex Condooms Real Feeling Latexvrij zijn zo ontwikkeld dat je een huid-op-huidgevoel hebt met je partner. Het voelt alsof je geen condoom aan hebt, heeft een soepele textuur en vormt zich perfect naar het lichaam. Deze condooms zijn latexvrij!

 

Binnen één handomdraai

De Wingman Condooms zijn zo ontwikkeld dat het omdoen van een condoom nooit meer moeilijk hoeft te zijn. Doordat ze voorzien zijn van vleugels, krijg je met één hand binnen enkele seconde het condoom aan. De condooms zijn ultradun, maar bieden de bescherming die nodig is. 

 

Speciaal voor de vrouw

De Durex Orgasm Intense is ontworpen voor het intieme deel van de vrouw, waardoor zij sneller een orgasme krijgt. Het condoom heeft een gel die een verwarmend, verkoelend en tintelend gevoel geeft. 

 

Parels en ribbels

Het assortiment van Sico heeft ook condooms met unieke structuren. Zo zijn er de Sico Pearl Condooms, deze zijn voorzien van noppen voor maximale intensiteit. Zoals we al eerder beschreven, voor een extra stimulans!

 

Bestel nu anoniem de beste condoom op Drogist.nl 

De beste condooms van o.a. Durex bestel je op Drogist.nl. Indien je vragen hebt over ons assortiment, helpt ons klantenserviceteam je graag. Ook voor vrijblijvend advies over onze specialismen kun je bij drogist.nl terecht. Boven de €20,00 profiteer je van gratis verzending!

Terug naar overzicht

Hoe behandel je een hoornaarsteek?

22 juli 2024 - De Aziatische hoornaar duikt steeds vaker op in ons land. Helaas kun je ook door die bij gestoken worden. Wat kun je verwachten na een steek van een hoornaar en wat moet je ertegen doen? Actie is in ieder geval snel vereist als je bent gestoken in je mond of als je allergisch bent voor het gif.   Een steek van de Aziatische hoornaar kan...
Lees verder

Diarree op vakantie? Dit kun je ertegen doen

15 juli 2024 - Op vakantie in een ander land kun je ineens last krijgen van waterige ontlasting. Je hebt bijvoorbeeld iets gegeten of gedronken waarin een bacterie, virus of parasiet zat. ‘Reizigersdiarree’ wordt deze acute vorm van diarree ook wel genoemd. Wat helpt hiertegen?   Als je op vakantie gaat naar een (sub)tropisch gebied, is de kans op...
Lees verder

Pigmentvlekkencrème tegen hyperpigmentatie

10 juli 2024 - Pigmentvlekken, wie heeft ze niet? Misschien heb je extra veel bruine plekjes op je huid: hyperpigmentatie. Je hebt bijvoorbeeld melasma of ouderdomsvlekken. Hoe zorg je ervoor dat deze vlekken minder opvallen? Lees hier welke pigmentvlekkencrème je zoal kunt gebruiken.   Hyperpigmentatie is niet schadelijk, maar je kunt je er wel aan storen....
Lees verder

Spaanse Vlieg als lustopwekkend middel

8 juli 2024 - Nooit verwacht dat Spaanse vlieg het lustgevoel kan verhogen? Hier lees je alles over het liefdesdrankje Spaanse Vlieg van Eros.    De naam ‘Spaanse Vlieg’ doet vermoeden dat er Spaanse vlieg in het product verwerkt zit. Wees gerust, dit is niet het geval. Al werd de Spaanse vlieg – en dan vooral een stofje dat dit diertje uitscheidt...
Lees verder

Zonnebrand met bruinversneller

3 juli 2024 - Vind je ook dat het krijgen van een bruine teint zo langzaam gaat? Pas na een aantal keren zonnen, zie je eindelijk wat verschil. Hoe kun je ervoor zorgen dat je sneller bruin wordt? Koop zonnebrand met een bruinversneller!   Om sneller een kleurtje te krijgen, heb je meerdere mogelijkheden. Sommige mensen gebruiken een zelfbruiner. Zoek je...
Lees verder

Weight Care wordt WeCare

27 juni 2024 - Weight Care krijgt een andere naam: ‘WeCare’. De producten veranderen niet qua inhoud, maar krijgen wel een nieuwe verpakking. Ook de producten van WeCare zul je voortaan aantreffen in een nieuw jasje.   Zowel WeCare als Weight Care staan voor jarenlange ervaring op het gebied van voeding en gewichtsbeheersing. Weight Care, dat in 1989...
Lees verder

Muggen verjagen met een muggenstekker

26 juni 2024 - Muggen kunnen je nachtrust behoorlijk verstoren. Word je niet gestoken, dan zul je toch in ieder geval last hebben van het gezoem om je oren. Heb je al eens een muggenstekker geprobeerd? Dan is nu het moment om een muggenstekker in huis te halen!   Hoge temperaturen in combinatie met veel regen zijn optimale omstandigheden voor muggen. Heb je...
Lees verder

Top 5 vakantiesupplementen: darmbacteriën, valeriaan en meer

24 juni 2024 - Op vakantie eet en leef je net een beetje anders dan in het dagelijks leven. En dan wil je natuurlijk niet dat je darmen, huid en nachtrust daar al te veel last van hebben. Of je nu thuis blijft of naar zonniger streken trekt, met deze vijf voedingssupplementen ben jij in ieder geval helemaal zomerklaar!   Tip 1. Darmbacteriën &...
Lees verder

Wat te doen na een wespensteek?

19 juni 2024 - Tijdens een zomerse dag kan het zomaar gebeuren: je wordt gestoken door een wesp. Wellicht weet je niet precies wat je moet doen. Hoe kun je een wespensteek behandelen? En hoe zit dat nou precies met de angel van de wesp die misschien nog in je huid zit?   Weet je niet zeker of je door een wesp gestoken bent? Een wespensteek herken je meestal...
Lees verder

Wat te doen bij zonneallergie? Gebruik levomenthol!

17 juni 2024 - Je hebt er lang naar uitgekeken: de zon! Maar nadat je eindelijk uitgebreid van de eerste zonnestralen hebt genoten, ontdek je vlekjes, bultjes of blaasjes op je huid. Je hebt last van zonneallergie! Ook op je oren kun je plekjes krijgen: lente-oren. Wat kun je hiertegen doen?   Je verwacht het misschien niet, maar zonne-allergie kun je óók...
Lees verder

Het product is toegevoegd aan uw winkelmandje.

Bestel nog voor om in aanmerking te komen voor gratis verzending.

Uw bestelling wordt gratis verzonden.