Klaar voor de zomer: de beste zelfbruiners

Aangezien we dit jaar veel binnen zaten, hebben we niet veel zonnestralen kunnen meepakken. Gelukkig betekent dit niet dat we geen zomers kleurtje kunnen krijgen, hallelujah zelfbruiners! Wij geven je de top 5 beste zelfbruiners én tips hoe je deze het best kunt aanbrengen. Oftewel hoe krijg je een zomerse teint zonder gruwelen als strepen en oranje handen? 

 

Optimaal resultaat 

Om de zelfbruiner zo goed mogelijk zijn werk te laten doen zijn er een aantal voorbereidingen die je kunt treffen.  

 

Zijdezacht en glad 

Onthaar je lichaam het liefst een dag en minstens 12 uur van ten voren. Scheer de huid in ieder geval niet vlak voor je de zelfbruiner gaat aanbrengen.

 

Scrubber de scrub

Scrub je hele lichaam. Dit verwijdert de dode huidcellen en reinigt je poriën. De zelfbruiner hecht zich dan beter en blijft langer zitten. Scrub je ellebogen, knieën en voeten net iets intensiever. Droog je huid hierna goed. 

 

Geen bodymelk of olie

Zorg ervoor dat je huid schoon, koel en droog is wanneer je zelfbruiner aanbrengt. Breng geen vette crème of bodylotion aan op het gehele lichaam, hier blijft de zelfbruiner niet goed van zitten en gaat vlekken. Wel is het raadzaam om droge plekken zoals de ellebogen, knieën en enkels in te smeren met een beetje vaseline, dit voorkomt juist donkere vlekken. 

 

Spic en Span aanbrengen

Stap 1 
Doseren, doseren en nogmaals doseren. Dat is het geheim van een mooi zelfbruin effect. Gooi dus niet gelijk de hele fles over je lichaam, maar begin met een toefje zelfbruiner. Smeer deze 'toefjes' zo snel mogelijk uit, doe dit in lange halen. Begin altijd bij je benen. Gebruik voor het aanbrengen een daarvoor bedoelde handschoen, dit voorkomt vlekken op de handen.

 

Stap 2 
Bij het bruinen van het gezicht moet je extra voorzichtig te werk gaan. Smeer hier altijd extra goed uit. Gebruik een klein drupje op je voorhoofd, wangen, kin en neus. 
 
Stap 3 
Was je handen na afloop grondig en bruin daarna de bovenkant van je handen met een watje.  
 
Stap 4 
Wacht met aankleden (!) totdat de huid goed is opgedroogd. Draag zeker de eerste dagen geen witte kleding en laat dat nieuwe zomerjurkje nog heel even hangen. 
 
Ondanks deze hele goede tips is het natuurlijk nog steeds mogelijk dat er hier en daar een vlekje zit, we've been there. Het beste wat je dan kunt doen is scrubben. Hiermee kan je de grootste missers en verschillen bijwerken. 

 

Crème de la crème van de zelfbruiners

Hieronder onze top 5 favoriete zelfbruiners.

 

Australian Gold Zelfbruiner Lotion

De Australian Gold Zelfbruiner Instant Sunless Lotion zorgt voor een directe bronzing effect De speciale DermaDark Bronzer zorgen dat je kleurtje zich steeds verder blijft ontwikkelen. 

 

Dove Derma Spa 

De Dove Derma Spa Summer Revived Dark Skin geeft de huid een kleurtje en verzorgt de huid ook gelijk. De bodylotion zorgt voor een heerlijke zomerse gloed. Deze bodylotion is geschikt voor de medium tot donkere huid. Voor de lichtere huid is er de Dove Derma Bodylotion Summer Fair.

 

St. Moriz Self Tanning Mouse Medium

De St. Moriz Self Tanning Mousse Medium is een zelfbruinende mousse voor zowel het lichaam als het gezicht. De mousse geeft je huid een intense en natuurlijke bruine kleur. Ook deze zelfbruiner laat geen vlekken achter te laten en is daarnaast dermatologisch getest. 

 

Lancaster Self Tan Olie

De Lancaster Sun 365 Gradual Self Tan Zelfbruiningsolie geeft de huid een zijdezachte finish en zorgt voor een natuurlijke gloed op de huid. Een heel fijn effect is dat bij blootstelling aan de zon, de tan sneller zal verschijnen. Zo wordt de tan geïntensifieerd en verlengd.

 

Collistar Magic Drops Lichaam

De Collistar Zelfbruiner Magic Drops Lichaam-Benen zorgt voor een intens en stralend bruin resultaat. Met een paar druppels lijkt het al alsof je een dag naar het strand bent geweest. De selftanner heeft een lichte textuur, ruikt lekker en is eenvoudig aan te brengen. Gebruik de magic drops face voor de bruining van je gezicht. Een echte aanrader!  
 
Nog even goed om te weten, na het gebruik van een zelfbruiner ben je niet beschermd tegen de zon! Smeer je daarom altijd goed in met een zonnebrand. Let er even op dat je een zonnebrand kiest die niet op oliebasis is, hierdoor kan je zomerse kleurtje namelijk weer verdwijnen. Bekijk hier het zonnebrand assortiment van Drogist.nl en (verantwoord) zonnen maar!

 

De beste zelfbruining producten voor een zomerse glow bestellen op Drogist.nl

De beste zelfbruiners voor een mooie teint bestellen op Drogist.nl. Indien je vragen hebt over ons assortiment, helpt ons klantenserviceteam je graag. Ook voor vrijblijvend advies over onze specialismen kun je bij drogist.nl terecht. Boven de €20,00 profiteer je van gratis verzending!

Terug naar overzicht

Hoe behandel je een hoornaarsteek?

22 juli 2024 - De Aziatische hoornaar duikt steeds vaker op in ons land. Helaas kun je ook door die bij gestoken worden. Wat kun je verwachten na een steek van een hoornaar en wat moet je ertegen doen? Actie is in ieder geval snel vereist als je bent gestoken in je mond of als je allergisch bent voor het gif.   Een steek van de Aziatische hoornaar kan...
Lees verder

Diarree op vakantie? Dit kun je ertegen doen

15 juli 2024 - Op vakantie in een ander land kun je ineens last krijgen van waterige ontlasting. Je hebt bijvoorbeeld iets gegeten of gedronken waarin een bacterie, virus of parasiet zat. ‘Reizigersdiarree’ wordt deze acute vorm van diarree ook wel genoemd. Wat helpt hiertegen?   Als je op vakantie gaat naar een (sub)tropisch gebied, is de kans op...
Lees verder

Pigmentvlekkencrème tegen hyperpigmentatie

10 juli 2024 - Pigmentvlekken, wie heeft ze niet? Misschien heb je extra veel bruine plekjes op je huid: hyperpigmentatie. Je hebt bijvoorbeeld melasma of ouderdomsvlekken. Hoe zorg je ervoor dat deze vlekken minder opvallen? Lees hier welke pigmentvlekkencrème je zoal kunt gebruiken.   Hyperpigmentatie is niet schadelijk, maar je kunt je er wel aan storen....
Lees verder

Spaanse Vlieg als lustopwekkend middel

8 juli 2024 - Nooit verwacht dat Spaanse vlieg het lustgevoel kan verhogen? Hier lees je alles over het liefdesdrankje Spaanse Vlieg van Eros.    De naam ‘Spaanse Vlieg’ doet vermoeden dat er Spaanse vlieg in het product verwerkt zit. Wees gerust, dit is niet het geval. Al werd de Spaanse vlieg – en dan vooral een stofje dat dit diertje uitscheidt...
Lees verder

Zonnebrand met bruinversneller

3 juli 2024 - Vind je ook dat het krijgen van een bruine teint zo langzaam gaat? Pas na een aantal keren zonnen, zie je eindelijk wat verschil. Hoe kun je ervoor zorgen dat je sneller bruin wordt? Koop zonnebrand met een bruinversneller!   Om sneller een kleurtje te krijgen, heb je meerdere mogelijkheden. Sommige mensen gebruiken een zelfbruiner. Zoek je...
Lees verder

Weight Care wordt WeCare

27 juni 2024 - Weight Care krijgt een andere naam: ‘WeCare’. De producten veranderen niet qua inhoud, maar krijgen wel een nieuwe verpakking. Ook de producten van WeCare zul je voortaan aantreffen in een nieuw jasje.   Zowel WeCare als Weight Care staan voor jarenlange ervaring op het gebied van voeding en gewichtsbeheersing. Weight Care, dat in 1989...
Lees verder

Muggen verjagen met een muggenstekker

26 juni 2024 - Muggen kunnen je nachtrust behoorlijk verstoren. Word je niet gestoken, dan zul je toch in ieder geval last hebben van het gezoem om je oren. Heb je al eens een muggenstekker geprobeerd? Dan is nu het moment om een muggenstekker in huis te halen!   Hoge temperaturen in combinatie met veel regen zijn optimale omstandigheden voor muggen. Heb je...
Lees verder

Top 5 vakantiesupplementen: darmbacteriën, valeriaan en meer

24 juni 2024 - Op vakantie eet en leef je net een beetje anders dan in het dagelijks leven. En dan wil je natuurlijk niet dat je darmen, huid en nachtrust daar al te veel last van hebben. Of je nu thuis blijft of naar zonniger streken trekt, met deze vijf voedingssupplementen ben jij in ieder geval helemaal zomerklaar!   Tip 1. Darmbacteriën &...
Lees verder

Wat te doen na een wespensteek?

19 juni 2024 - Tijdens een zomerse dag kan het zomaar gebeuren: je wordt gestoken door een wesp. Wellicht weet je niet precies wat je moet doen. Hoe kun je een wespensteek behandelen? En hoe zit dat nou precies met de angel van de wesp die misschien nog in je huid zit?   Weet je niet zeker of je door een wesp gestoken bent? Een wespensteek herken je meestal...
Lees verder

Wat te doen bij zonneallergie? Gebruik levomenthol!

17 juni 2024 - Je hebt er lang naar uitgekeken: de zon! Maar nadat je eindelijk uitgebreid van de eerste zonnestralen hebt genoten, ontdek je vlekjes, bultjes of blaasjes op je huid. Je hebt last van zonneallergie! Ook op je oren kun je plekjes krijgen: lente-oren. Wat kun je hiertegen doen?   Je verwacht het misschien niet, maar zonne-allergie kun je óók...
Lees verder

Het product is toegevoegd aan uw winkelmandje.

Bestel nog voor om in aanmerking te komen voor gratis verzending.

Uw bestelling wordt gratis verzonden.