Collageen wordt wel gebruikt voor behoud van stevigheid en elasticiteit van de huid. Wist je dat er soms risotto’s en soepen worden bereid met collageen? En heb je weleens gehoord van ‘Vegan Collageen Builder’, als veganistisch alternatief?
Collageen is een eiwitvorm die we onder meer terugvinden in het bindweefsel van onze huid. Na ons 25e levensjaar maakt ons lichaam echter steeds minder collageen aan. We krijgen steeds meer rimpels en fijne lijntjes.
Hier zit collageen in (en je wist het niet)
Ook dieren maken collageen aan. Vaak zit dit collageen in de onderdelen van dieren die je meestal niet eet. Tóch is de kans dat je weleens collageen hebt gegeten ook weer niet zo heel erg klein. Misschien heb je weleens ergens risotto of soep met collageen gegeten, zonder dat je het wist. Sommige risotto’s en soepen bevatten namelijk collageen. Weet je waardoor? Sommige mensen doen bottenbouillon of bone broth door de risotto of soep, onder meer als smaakmaker. En in bottenbouillon zit collageen.
Wat is bottenbouillon?
Bottenbouillon – of bone broth, zoals het ook wel wordt genoemd – is een bouillon van dierenbotten. Het is gemaakt door het sudderen van dierenbotten met groenten, kruiden en specerijen. Bouillon wordt getrokken van vlees, gevogelte en vis. Het wordt gebruikt als basis voor soepen en gerechten. Bottenbouillon is te vergelijken met de bekende rundvleesbouillon, kippenbouillon of groentebouillon. Alleen duurt het maken van bouillon van botten net iets langer. Om uit de botten bouillon te trekken, worden de botten in veel gevallen wel zo’n 24-48 uur in water gekookt. Bottenbouillon is rijk aan collageen. Dit komt doordat er in de botten van dieren collageen zit.
Bottenbouillon gebruiken: bone broth in risotto of soep
Bottenbouillon kan soepen en stoofschotels extra smaak en een rijke textuur geven. Je kunt ook een beetje bottenbouillon of bone broth toevoegen aan sauzen of soepen. Risotto kook je normaalgesproken met bouillon. Je laat de risotto koken in bouillon en water. Langzamerhand zal de risotto de bouillon opnemen en hierdoor een heerlijke smaak krijgen. Je kunt naast bijvoorbeeld de rundvleesbouillon of groentebouillon die je normaalgesproken gebruikt, ook een klein beetje bottenbouillon toevoegen. De risotto krijgt dan een romige textuur en een heerlijke unamismaak.
Deze bottenbouillon kun je kopen bij Drogist.nl: Mattisson Bone Broth
Bij Drogist.nl kun je Mattisson Bone Broth kopen, waaronder Chicken Bone Broth*. Deze bouillon is bereid uit de botten van kippen. Nadat de bouillon was gemaakt, is die gedehydrateerd, waardoor er een geconcentreerde poeder overbleef.
Collageen voor veganisten en vegetariërs: een plantaardig alternatief
Collageen zit in principe in dierlijke producten. Collageen als voedingssupplement komt bijvoorbeeld uit het membraan van een eierschalen, de huid van runderen, botten van kippen of huid en graten van vis. Maar als je vegetariër of veganist bent, is collageen uit dierlijke producten natuurlijk geen optie. Vitakruid heeft nu een plantaardig alternatief voor collageen ontwikkeld: Vegan Collageen Builder.
Wat is Vitakruid Vegan Collageen Builder?
Vitakruid Vegan Collageen Builder* – voorheen Vitakruid Vegan Collageen Booster genoemd – heeft een plantaardige formule (VeCollal®) die het aminozuurprofiel van humaan type 1 collageen voor 100% nabootst. Volgens Vitakruid heeft onderzoek aangetoond dat VeCollal® de collageenproductie met 135% verhoogt. Ook is volgens Vitakruid uit klinische testen gebleken dat deze plantaardige formule vergelijkbare resultaten geeft als collageen uit dierlijke producten.
Vitakruid Vegan Collageen Builder kopen
Vitkruid Vegan Collageen Builder* is heel voordelig online te bestellen bij Drogist.nl. Wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat jij het bestelde product zo snel mogelijk thuisgestuurd krijgt!
*Dit product is een voedingssupplement. Een gezonde levensstijl en evenwichtige, gevarieerde voeding zijn belangrijk. Een voedingssupplement is niet bedoeld als vervanging hiervan.