Darmfunctie Complex van Wapiti ondersteunt natuurlijke stoelgang

Een gezonde stoelgang is belangrijk. Hoe zorg je daarvoor? Lees hier onze tips. Soms kun je wat extra ondersteuning gebruiken. Het Darmfunctie Complex van Wapiti ondersteunt een natuurlijke stoelgang. Het bevat senna en vuilboom, kruiden die de darmfunctie helpen te behouden.*

 

Een gezonde stoelgang heeft te maken met je spijsvertering. Onverteerbare restanten van het voedsel worden in de dikke darm omgevormd tot ontlasting,

 

Wat is spijsvertering?

Je spijsvertering is een complex proces. Hoe werkt het precies? We leggen het hieronder uit.


De spijsvertering verwerkt voedsel tot voedingsstoffen

We eten, kauwen en slikken voedsel, waarna het een lange reis door ons spijsverteringsstelsel maakt. Hierbij wordt het voedsel afgebroken tot kleine voedingsstoffen die door ons lichaam kunnen worden opgenomen.


Neemt voedingsstoffen op

De voedingsstoffen uit het verteerde voedsel worden in de dunne darm opgenomen in de bloedbaan. Deze stoffen zijn essentieel voor onze energievoorziening, groei, weefselherstel en tal van andere belangrijke functies.


Verwijdert afvalstoffen

Onverteerbare restanten van het voedsel worden in de dikke darm omgevormd tot ontlasting, die vervolgens via de anus het lichaam verlaat.


De maag: van hap tot pap

De maag speelt een cruciale rol in het transformeren van de hap die je inneemt tot de voedingspap die door je lichaam wordt opgenomen.

De maag is een essentieel onderdeel van het spijsverteringsstelsel dat een belangrijke rol speelt bij de vertering en absorptie van voedingsstoffen. Het slaat voedsel op, mengt het met maagsap, kneedt en vermengt, en reguleert de doorstroming naar de dunne darm.

 

De darmen: meer dan alleen spijsvertering

De darmen zijn niet alleen verantwoordelijk voor de vertering en opname van voedingsstoffen, ze spelen ook een belangrijke rol in ons immuunsysteem, hormoonhuishouding en zelfs onze mentale gezondheid.

De darmen zijn een complex en fascinerend orgaan dat een essentiële rol speelt in onze algehele gezondheid. Door meer te leren over de functies van de darmen, kunnen we stappen ondernemen om onze darmgezondheid te optimaliseren en onze algehele welzijn te verbeteren.

 

Tips voor een gezonde spijsvertering

Hoe zorg je voor een gezonde spijsvertering? We geven hieronder een aantal tips.


Eet vezelrijk

Vezels zijn belangrijk voor een goede darmflora en bevorderen een regelmatige stoelgang. Kies voor volkoren granen, fruit, groenten en peulvruchten.

 

Drink voldoende water

Water helpt bij de vertering van voedsel en houdt de ontlasting zacht.

 

Kauw goed

Door goed te kauwen maak je het voedsel fijner, wat de spijsvertering vergemakkelijkt.

 

Eet regelmatig

Regelmatige maaltijden bevorderen een regelmatige spijsvertering.

 

Beperk stress

Stress kan een negatieve invloed hebben op de spijsvertering. Probeer stress te verminderen door middel van ontspanningsoefeningen, yoga of meditatie.

 

Kies voor gefermenteerde voedingsmiddelen

Gefermenteerde voedingsmiddelen zoals yoghurt, kefir en zuurkool bevatten levende bacteriën die de darmflora kunnen verbeteren.

 

Vermijd bewerkte voeding

Bewerkte voedingsmiddelen bevatten vaak veel ongezonde vetten, toegevoegde suikers en zouten die de spijsvertering kunnen verstoren.

 

Extra ondersteuning met voedingssupplementen

Een gezonde levensstijl met voldoende beweging, voeding en rust is niet altijd eenvoudig vol te houden. Ondanks dat je streeft naar een gezonde leefstijl, kan je lichaam soms wat extra ondersteuning gebruiken. Wapiti biedt die ondersteuning, met natuurlijke supplementen die je helpen om het beste uit jezelf te halen.


Voedingssupplementen van Wapiti

De natuurlijk gezondheidsproducten van Wapiti zijn zorgvuldig samengesteld met ingrediënten uit de natuur. Wapiti biedt ondersteuning voor lichamelijk en geestelijk welzijn.

 

Wapiti Antimetil Gember – goed voor de maag*

Een natuurlijk middel op basis van gember.
Wapiti Antimetil Gember is goed voor een normale maagfunctie en gezonde spijsvertering.* Wapiti Antimetil Gember is geschikt te gebruiken bij overvloedig eten, reizen en zwangerschap. Vanaf 3 jaar.
Geschikt voor dagelijkse ondersteuning.


Wapiti Darmfunctie Complex – ondersteunt een natuurlijke stoelgang*

Een natuurlijk stimulerend middel met krachtige kruiden als senna en vuilboom.

Wapiti Antimetil Gember en Wapiti Darmfunctie Complex kunnen ook in combinatie met elkaar worden gebruikt. Met Wapiti supplementen combineer je de voordelen van een gezonde leefstijl met de kracht van natuurlijke ingrediënten.

 

Waar zijn senna en vuilboom goed voor?

Senna en vuilboom helpen de darmfunctie te behouden.* Knedende bewegingen zorgen voor transport van een voedselprop door het spijsverteringskanaal.
Geschikt voor af en toe ondersteuning. 

 

Antimetil Gember en Darmfunctie Complex van Wapiti kopen

De voedingssupplementen Antimetil Gember en Darmfunctie Complex van Wapiti koop je heel voordelig online bij Drogist.nl. Wij zorgen ervoor dat jij de bestelde voedingssupplementen zo snel mogelijk thuisgestuurd krijgt!



*Evaluatie gezondheidsclaim is lopende.

Terug naar overzicht

Top 5 vakantiesupplementen: darmbacteriën, valeriaan en meer

24 juni 2024 - Op vakantie eet en leef je net een beetje anders dan in het dagelijks leven. En dan wil je natuurlijk niet dat je darmen, huid en nachtrust daar al te veel last van hebben. Of je nu thuis blijft of naar zonniger streken trekt, met deze vijf voedingssupplementen ben jij in ieder geval helemaal zomerklaar!   Tip 1. Darmbacteriën &...
Lees verder

Wat te doen na een wespensteek?

19 juni 2024 - Tijdens een zomerse dag kan het zomaar gebeuren: je wordt gestoken door een wesp. Wellicht weet je niet precies wat je moet doen. Hoe kun je een wespensteek behandelen? En hoe zit dat nou precies met de angel van de wesp die misschien nog in je huid zit?   Weet je niet zeker of je door een wesp gestoken bent? Een wespensteek herken je meestal...
Lees verder

Wat te doen bij zonneallergie? Gebruik levomenthol!

17 juni 2024 - Je hebt er lang naar uitgekeken: de zon! Maar nadat je eindelijk uitgebreid van de eerste zonnestralen hebt genoten, ontdek je vlekjes, bultjes of blaasjes op je huid. Je hebt last van zonneallergie! Ook op je oren kun je plekjes krijgen: lente-oren. Wat kun je hiertegen doen?   Je verwacht het misschien niet, maar zonne-allergie kun je óók...
Lees verder

Zomergist of pityriasis versicolor behandelen

10 juni 2024 - Heb je in de zomer vlekjes op je gezicht, hals of borst die ander van kleur zijn dan de rest van je huid? Dan is dit misschien pityriasis versicolor oftewel zomergist. Wat kun je hiertegen doen? Je leest het in deze blog.   Van zomergist kun je een tijdje last hebben. Gelukkig verdwijnt het meestal weer vanzelf. Het kan wel weer terugkomen:...
Lees verder

Roos in haar? Kies een goede anti-roosshampoo!

3 juni 2024 - Heb je veel kleine, witte schilfers op je hoofd? Dan heb je mogelijk last van roos. Gelukkig valt hier iets tegen te doen. Gebruik anti-roosshampoo! Wij noemen twee goede anti-roosshampoos: die van Resdan Forte en Louis Widmer.   Het hebben van roos kan vervelend zijn. Soms jeukt de huid van je hoofd. Gelukkig kan roos geen kwaad. Het is ook...
Lees verder

Gezond eten tijdens de zwangerschap

29 mei 2024 - Ben je zwanger of wil je zwanger worden? Dan is het extra belangrijk om op je voeding te letten. Eet gezond en slik vitamine D en foliumzuur. Om voedselinfecties en andere risico’s te voorkomen, kun je bepaalde voedingsmiddelen het beste mijden. Lees hier alles over gezond eten tijdens de zwangerschap en daarvoor.   Gezond eten tijdens de...
Lees verder

Stralend van binnenuit: ontdek vijf supplementen voor uiterlijke schoonheid

22 mei 2024 - Het beste recept voor echte schoonheid is je goed voelen. En dat begint natuurlijk met een gezonde en evenwichtige voeding, voldoende beweging en lekker in je vel zitten. Het is dus eigenlijk net zo simpel als het klinkt: uiterlijke schoonheid kun je van binnenuit creëren.   Vitaminen en supplementen  Als jij je lichaam van binnenuit goed...
Lees verder

Broekje tegen schurende benen nodig? Vind jouw ideale damesfietsbroek!

13 mei 2024 - Als de zon volop schijnt, is dit wellicht hét moment om een rok of jurk uit je kast te trekken. Eén minpuntje: draag je een rok, dan gaan je bovenbenen misschien tegen elkaar aan schuren. Combineer je rok daarom met een damesfietsbroek of lange onderbroek.   Als het warm is, houdt je lichaam soms extra vocht vast. Je bovenbenen kunnen dan...
Lees verder

Dit wist je nog niet over collageen

6 mei 2024 - Collageen wordt wel gebruikt voor behoud van stevigheid en elasticiteit van de huid. Wist je dat er soms risotto’s en soepen worden bereid met collageen? En heb je weleens gehoord van ‘Vegan Collageen Builder’, als veganistisch alternatief?   Collageen is een eiwitvorm die we onder meer terugvinden in het bindweefsel van onze huid. Na...
Lees verder

Het product is toegevoegd aan uw winkelmandje.

Bestel nog voor om in aanmerking te komen voor gratis verzending.

Uw bestelling wordt gratis verzonden.