Wat is het verschil tussen permanente kleuring en semi-permanente kleuring?

Wil je je haar kleuren? Dan heb je verschillende keuzes die je kunt maken. De eerste? Kiezen tussen permanente kleuring en semi-permanente kleuring. Hoewel beide methoden het haar van kleur kunnen veranderen, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen deze twee. Je leest op deze pagina wat permanente kleuring en semi-permanente kleuring precies inhouden en wat de verschillen zijn. Zo kun je een weloverwogen keuze maken bij het veranderen van je haarkleur.

 

Wat is permanente kleuring?

Permanente haarkleuring, zoals de naam al doet vermoeden, is ontworpen om langdurig resultaat te bieden. Deze kleuring dringt diep door in de haarschacht en verandert de natuurlijke haarkleur permanent. Permanente haarkleurproducten bevatten ammoniak en waterstofperoxide. Die werken samen om de bestaande haarkleur te verwijderen en de nieuwe kleur aan te brengen. Het proces kan enige tijd duren. Meestal wordt het haar eerst ontkleurd voordat de gewenste kleur wordt aangebracht. De nieuwe kleur blijft zichtbaar totdat het haar weer groeit en de geverfde strengen worden afgeknipt.

 

Wat is semi-permanente kleuring?

Wil je je haar tijdelijk veranderen? Dan is semi-permanente kleuring een goede keuze. Deze kleuring bevat geen ammoniak en bevat meestal minder waterstofperoxide dan permanente kleuring. In plaats daarvan maakt het gebruik van kleurdeeltjes. Die hechten zich rondom de haarstrengen vervangen geleidelijk na verloop van tijd. Semi-permanente kleuring wast gemiddeld na 4 tot 12 wasbeurten uit, afhankelijk van factoren zoals haartype, textuur en verzorgingsroutine.

 

Duurzaamheid van de kleur

Het belangrijkste verschil tussen permanente en semi-permanente kleuring is de duurzaamheid van de kleur. Als je op zoek bent naar een langdurige kleurverandering, is permanente kleuring de ideale optie. Wil je niet te lang vastzitten aan de haarkleur? Of vind je het leuk dit vaak te veranderen zonder langdurige consequenties? Dan is semi-permanente kleuring een betere keuze.

 

Verschil in schade aan het haar

Een ander belangrijk verschil tussen permanente en semi-permanente kleuring is de mate van schade aan het haar. Permanente kleuring kan het haar meer beschadigen. Dit vanwege het gebruik van ammoniak en waterstofperoxide. Die openen de haarschubben en verwijderen de natuurlijke pigmenten. Deze chemische processen kunnen het haar broos en droog maken. Aan de andere kant is semi-permanente kleuring minder schadelijk, omdat het geen ammoniak bevat en meestal minder agressieve chemicaliën gebruikt. Het geeft het haar zelfs een conditioneringseffect, waardoor het er gezonder en glanzender uit kan zien.

 

Maximale kleurverandering

Afhankelijk van de gewenste kleurverandering, kan het type kleuring dat je kiest een verschil maken. Permanente kleuring kan aanzienlijke kleurveranderingen teweegbrengen. Vooral als je de bestaande kleur wilt veranderen naar een compleet andere tint. Semi-permanente kleuring is meer geschikt voor subtiele kleuraanpassingen en tijdelijke experimenten. Dit komt omdat het geen sterkere chemicaliën bevat die diep in het haar doordringen.

 

Verzorgingsroutine na kleuring

Na het kleuren van je haar, of het nu permanent of semi-permanent is, is het belangrijk om je haar goed te verzorgen. Beide methoden kunnen het haar enigszins verzwakken. Daarom is het gebruik van hydraterende en herstellende haarproducten essentieel om de gezondheid van het haar te behouden. Daarnaast kunnen kleurbehoudende shampoos en conditioners helpen om de kleur langer levendig te houden, vooral bij semi-permanente kleuring waarvan de kleur na verloop van tijd vervaagt.

 

Conclusie

Permanente kleuring is ontworpen voor langdurige en permanentere kleurveranderingen. Semi-permanente kleuring is een meer tijdelijke en minder schadelijke optie. Overweeg je gewenste kleurverandering, de duurzaamheid van de kleur, de schade aan het haar en je verzorgingsroutine bij het kiezen tussen deze twee kleurmethoden. Je kapper kan je ook adviseren over welke optie het beste is voor jouw specifieke haartype en kleurwensen.

 

Wat kan drogist.nl hierbij voor je betekenen?

We bieden een breed scala aan zowel permanente haarkleuringsproducten als semi-permanente haarkleuringsproducten aan van verschillende merken.

 

Om je een idee te geven, zijn hier twee voorbeelden van onze producten: de Cameleo Haarkleuring permanente crème kleuring ontkleuring 100 en de Cameleo Haarkleuring permanente crème kleuring kastanje 5.4. Beide producten geven je haar een intensieve en gelijkmatige kleur, met de toevoeging van natuurlijke oliën voor hydratatie en gladheid van het haar tijdens het verven.

 

Onze Tints Of Nature semi-permanente haarkleuringsproducten bieden ook een scala aan levendige kleuren voor diegenen die op zoek zijn naar tijdelijke veranderingen.

 

De basis voor deze tekst is gerealiseerd m.b.v. ChatGPT en is vervolgens inhoudelijk gecontroleerd en verfijnd door deskundigen van drogist.nl

 

Het product is toegevoegd aan uw winkelmandje.

Bestel nog voor om in aanmerking te komen voor gratis verzending.

Uw bestelling wordt gratis verzonden.