Kan ik permanente kleuring gebruiken op beschadigd haar?

Is je haar beschadigd, maar wil je het toch graag permanent kleuren? Het is dan begrijpelijk dat je twijfelt om dit te gaan doen. Daarom lees je op deze pagina meer over de impact van permanente huidkleur opbeschadigd haar en ontdek je handige alternatieven.

 

Wat is permanente haarkleur?

Permanente haarkleur is een chemisch proces waarbij kleurstoffen diep in de haarvezels doordringen en de natuurlijke pigmentatie van het haar veranderen. In tegenstelling tot semi-permanente kleuringen, die na verloop van tijd vervagen, blijft permanente haarkleur langdurig te zien. Zelfs na meerdere wasbeurten.

 

Hoe beschadigt haar?

Haar kan beschadigd raken door verschillende factoren. Van blootstelling aan hitte tot chemische behandelingen en van styling tot omgevingsfactoren, zoals UV-straling en vervuiling. Deze factoren kunnen de haarstructuur verzwakken en leiden tot problemen zoals droogheid, broosheid en gespleten haarpunten.

 

De impact van permanente haarkleur op beschadigd haar

Permanente haarkleur bevat chemische stoffen zoals ammonia en waterstofperoxide. Die openen de buitenste laag van het haar met als doel de kleurstof in het haar te laten doordringen. Over het algemeen is permanente haarkleur voor de meeste mensen veilig. Toch kan het gebruik ervan op beschadigd haar de schade verergeren.

 

Dit komt omdat, wanneer het haar al beschadigd is, het haar poreuzer en brozer kan zijn. Het is daardoor vatbaarder voorbreuk en verdere schade.Het gebruik van permanente haarkleur kan het haar verder uitdrogen en de broosheid vergroten, waardoor het haar er doffer en minder gezond uitziet.

 

3 alternatieven voor permanente haarkleur op beschadigd haar

Is je haar beschadigd, maar wil je toch je haar een andere kleur geven? Goed nieuws. Er zijn drie alternatieven voor kleurverandering:

  1. Semi-permanente haarkleur: Deze kleuring bevat minder schadelijke chemicaliën en kan helpen om je haar een subtiele kleurboost te geven zonder de structuur verder te beschadigen.
  2. Tijdelijke haarkleur: Dit zijn sprays, mousses of gels die tijdelijk op het haar blijven zitten en bij de volgende wasbeurt verdwijnen. Ze zijn een geweldige optie als je een kleur wilt uitproberen zonder een langdurig effect.
  3. Natuurlijke kleurstoffen: Henna en andere plantaardige kleurstoffen kunnen een veiliger alternatief zijn voor permanente haarkleur. Ze bevatten minder agressieve chemicaliën en kunnen het haar zelfs voeden en versterken.

4 tips voor haarverzorging voor beschadigd haar

Of je nu wel of niet je haar permanent gaat kleuren: het is belangrijk om goede haarverzorgingsgewoonten aan te nemen om de gezondheid van je haar te bevorderen:

  • Tip 1: Gebruik milde, hydraterende shampoos en conditioners om je haar te voeden en te hydrateren.
  • Tip 2: Beperk het gebruik van hitte stylingtools en gebruik altijd een hittebeschermend product voordat je ze gebruikt.
  • Tip 3: Geef je haar regelmatig een pauze van strakke kapsels en gebruik zachte haarelastiekjes om beschadiging te voorkomen.
  • Tip 4: Probeer regelmatig haarmaskers en oliën te gebruiken om de conditie van je haar te verbeteren.

Conclusie

Hoewel permanente haarkleur over het algemeen veilig is, kan het gebruik ervan op beschadigd haar de schade verergeren. Het is verstandig om dan alternatieven te overwegen, zoals semi-permanente kleuring, tijdelijke haarkleur of natuurlijke kleurstoffen. Wat je ook besluit, vergeet niet om goede haarverzorgingsgewoonten aan te nemen om de gezondheid van je haar te ondersteunen.

 

Wat kan drogist.nl hierbij voor je betekenen?

We kunnen je  helpen als je beschadigd haar hebt. Zo hebben we permanente kleuringen die niet schadelijk zijn voor het haar, zoals de haarverf van Herbatint die je kunt vinden in onze categorie over permanente kleuring.

 

Daarnaast bieden we ook tijdelijke kleuringen zonder peroxide en ammoniak, die het haar kleuren en herstellen. Deze zijn zeer geschikt voor een gevoelige hoofdhuid of als je beschadigd haar hebt. Voorbeelden hiervan zijn de Hennaplus Haarkleuring Kleurcreme 4.03 Mocha Brown, de Hennaplus Haarkleuring Kleurcreme 6.35 Hazelnut en de Hennaplus Haarkleuring Kleurcreme 6.45 Mahogany.

 

Tenslotte, als je haar extra verzorging nodig heeft, raden we de Hairwonder Hair Repair Cream aan. Deze crème verzorgt dof en statisch haar, behandelt klitten en gespleten punten. Het is daarmee ideaal voor droog, dof, kroezig, statisch en beschadigd haar.

 

De basis voor deze tekst is gerealiseerd m.b.v. ChatGPT en is vervolgens inhoudelijk gecontroleerd en verfijnd door deskundigen van drogist.nl

 

Het product is toegevoegd aan uw winkelmandje.

Bestel nog voor om in aanmerking te komen voor gratis verzending.

Uw bestelling wordt gratis verzonden.