Voordelig producten van Norit kopen bij jouw online drogist

Verfijn resultaten

Last van reizigersdiarree? Dan heb je mogelijk baat bij Norit. Veel geneesmiddelen van Norit werken ook tegen vergiftigingen. Onderaan deze pagina geven we meer informatie over de producten van Norit.

 

Wat is Norit?

Norit-producten zijn gemaakt van geactiveerde kool. Ze zijn meestal te gebruiken bij diarree en/of vergiftiging.

 

Wat is geactiveerde kool?

Geactiveerde kool kan stoffen aan zich binden en ze op die manier onschadelijk maken. De schadelijke stoffen die de diarree veroorzaken worden dan in het maagdarmkanaal geabsorbeerd en verlaten de ontlasting via het lichaam. De actieve kool van Norit is van plantaardige herkomst.

 

Producten van Norit die je kunt kopen bij Drogist.nl

Wij verkopen verschillende producten van Norit: de geneesmiddelen Norit 125 MG Tabletten, Norit 200 MG Capsules en Norit Carbomix en het voedingssupplement Norit Kids.

 

Norit 125 MG Tabletten,  geneesmiddel bij diarree en vergiftiging

Norit 125 MG Tabletten zijn te gebruiken ter aanvulling van dieetmaatregelen bij reizigersdiarree. Ook kan Norit een hulpmiddel zijn bij de behandeling van een vergiftiging. Neem in geval van een vergiftiging meteen Norit in, en waarschuw onmiddellijk daarna een arts.

Let op: Norit is een geneesmiddel. Lees voor gebruik altijd de bijsluiter.

 

Wanneer mag je Norit niet gebruiken?

Heb je last van ernstige verstopping van het maagdarmkanaal of denk je dat je hier last van hebt? Gebruik dan geen Norit. Ook als je ineens buikpijn hebt en last hebt van zweervorming gepaard gaan de ontsteking van de dikke darm, mag je Norit niet gebruiken. Natuurlijk moet je Norit niet innemen als je overgevoelig bent voor één van de (hulp)stoffen van dit geneesmiddel. Norit tabletten bevatten bijvoorbeeld sucrose en lactose. De (hulp)stoffen vind je terug in de bijsluiter.

 

Wil je Norit gebruiken in geval van een vergiftiging? Norit kan bij vergiftiging van sommige stoffen beter niet gebruikt worden. Bij vergiftiging van etsende (bijvoorbeeld sterke zuren of basen) of petroleumhoudende stoffen, kan het gebruik van Norit bijvoorbeeld belemmerd werken voor een gastroscopie (kijkonderzoek) of een oesofagoscopie (onderzoek van de slokdarm).

 

Is het duidelijk dat bij een bepaalde vergiftiging een specifiek tegengif – dat oraal ingenomen moet worden – heel belangrijk kan zijn voor de patiënt? Dan kan Norit beter niet ingenomen worden. Dat geldt ook als een oraal gerichte therapie essentieel kan zijn voor de patiënt.

 

Sommige stoffen worden niet goed geabsorbeerd door de geactiveerde kool van Norit. Het gaat onder meer om methanol, ethyleenglycol, cyanide, ijzerverbindingen en lithium. Bij vergiftigingen met deze stoffen zal de arts waarschijnlijk voorschrijven om naast Norit ook een antidotum in te nemen.

 

Let op: Norit kan de werking van oraal ingenomen geneesmiddelen verminderen. Vraag je je af of jij Norit mag gebruiken? Neem dan contact op met je arts of apotheker.

 

Norit in combinatie met de anticonceptiepil

Anticonseptiva die oraal, dus via je mond, worden ingenomen, werken mogelijk minder goed. Slik je de anticonceptiepil en gebruik je Norit? Gebruik dan een andere, aanvullende methode van anticonceptie, bijvoorbeeld een condoom.

 

Norit tijdens zwangerschap en borstvoedingsperiode

Voor zover bekend kan Norit tijdens de zwangerschap ingenomen worden zonder dat dit schade toebrengt aan de vrucht. Ook als je borstvoeding geeft, kun je Norit, voor zover bekend, innemen zonder dat je kind hierdoor gevaar loopt. Voor beide gevallen geldt wel als voorwaarde dat je Norit inneemt volgens het voorschrift.

 

Norit Carbomix, geneesmiddel bij vergiftiging

Norit Carbomix is een geneesmiddel dat wordt toegediend bij acute orale vergiftigingen. Dat kan een ook overdosering van een bepaald geneesmiddel zijn. Om te voorkomen dat het gif door het lichaam wordt opgenomen, is het belangrijk om Norit Carbomix zo snel mogelijk in te nemen. Lees vooraf de bijsluiter. Hierin staat ook informatie over de juiste dosering.

 

Norit Kids, een voedingssupplement

Voor kinderen is er een voedingssupplement met actieve kool en sacharose, genaamd Norit Kids. Dit product is bedoeld voor kinderen vanaf 1 jaar. Je kunt de korrels van Norit Kids bijvoorbeeld in de vla, yoghurt, appelmoes, limonade of water van je kindje doen. Het is belangrijk om je te houden aan de aanbevolen dosering.

Verdraagt je kind bepaalde suikers niet? Of is het overgevoelig voor geactiveerde kool of sacharose? Geef je kind dan geen Norit Kids. Als je kind darmproblemen krijgt van Norit Kids, stop dan met het gebruik hiervan. Door het gebruik van Norit Kids kan de ontlasting van je kind zwart kleuren.

 

Let op: Norit Kids is een voedingssupplement. Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals gevarieerde, evenwichtige voeding. Een voedingssupplement dient niet als vervanging daarvan, maar als aanvulling.

 

Norit producten kopen bij Drogist.nl

Geneesmiddelen en voedingssupplementen van Norit zijn online te bestellen bij Drogist.nl. Wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat jij de bestelde producten zo snel mogelijk in huis hebt!

 

Lees meer
Sorteer op

Norit online bestellen

Bij Drogist.nl vind u een ruim assortiment van Norit, dat u simpel en snel online kunt bestellen. Norit bezorgen wij snel en voordelig bij u thuis, wel zo gemakkelijk! Gratis verzending vanaf € 20,-. Een goede reden om vanaf nu Norit te bestellen bij Drogist.nl! Heeft u vragen over onze online drogisterij of de Norit producten? Dan kunt u terecht bij onze klantenservice. Onze gediplomeerde drogisten beantwoorden graag al uw vragen over Norit.

Het product is toegevoegd aan uw winkelmandje.

Bestel nog voor om in aanmerking te komen voor gratis verzending.

Uw bestelling wordt gratis verzonden.