Voedingssupplementen voor een gezonde zwangerschap

Als je zwanger bent (gefeliciteerd!), is het belangrijk om je lichaam extra ondersteuning te geven. Je kunt jouw behoefte aan vitamines en mineralen uit voeding halen, maar misschien lukt het je niet om de juiste hoeveelheden te behalen. In dat geval zijn supplementen een ideale uitkomst, in welk stadium je je dan ook bevindt. In deze blog lichten we de belangrijkste vitamines en mineralen uit voor een gezonde zwangerschap.

   

Van welke voedingstoffen heb je meer nodig als je zwanger bent?

Om het makkelijk te maken hebben we hieronder alle relevante vitamines en mineralen uitgelicht. Bij deze vitamines en mineralen wordt een verhoogde inname aangeraden als je zwanger bentZo weet je precies wat elke voedingsstof bijdraagt voor jou en je kindje.

        

Belangrijke vitamines voor de zwangerschap

Vitamine A 
Vitamine A speelt een rol in het celspecialisatieproces, voedt de huid van binnenuit en bevordert de beschikbaarheid van ijzer uit lichaamsvoorraden. Bovendien ondersteunt vitamine A het immuunsysteem.  

    

Vitamine B1, B3, B6 & B12 

Wie A zegt, moet ook B zeggen. De B-vitamines (B1, B2, B3, B6 en B12) zijn erg belangrijk tijdens de zwangerschap.   

  • Vitamine B1 bevordert de energiestofwisseling, is goed voor het hart, draagt bij aan een heldere geest en ondersteunt de normale werking van het zenuwstelsel.  

  • Vitamine B2 (riboflavine) draagt bij tot het normale metabolisme van ijzer, is goed voor het gezichtsvermogen, helpt bij het behoud van normale slijmvliezen en draagt bij tot een normale werking van zenuwen.  

  • Vitamine B3 (niacine) ondersteunt het energieniveau en zorgt mede voor het goed functioneren van het zenuwstelsel. Daarnaast helpt niacine bij vermoeidheid en moeheid.  

  • Vitamine B6 reguleert mede de activiteit van hormonen, helpt bij de aanmaak van rode bloedlichaampjes en ondersteunt de productie van cysteïne (aminozuur) 

  • Vitamine B12 is goed voor het celdelingsproces, draagt bij aan de vorming van rode bloedcellen en zorgt mede voor een goede weerstand.  

Vitamine C 

Vitamine C bevordert de opname van ijzer in het bloed, activeert de natuurlijke energie in het lichaam en helpt bij vermoeidheid en moeheid.  

     

Vitamine D 

Vitamine D heeft een gunstige invloed op het celdelingsproces, draagt ertoe bij dat calcium goed uit de voeding wordt opgenomen, helpt het immuunsysteem en is goed voor de spieren. 

  

Vitamine K 

Vitamine K kun je vinden in veel groentes zoals boerenkool, spinazie, broccoli en peterselie. Vitamine K draagt bij aan een goed verloop van de bloedstolling en is van belang voor de samenstelling van de botten. 

    

Foliumzuur (folaat / vitamine B11) 

Foliumzuur is belangrijk voor de vroege ontwikkeling van het ongeboren kind. Bij een tekort aan foliumzuur ontstaat bloedarmoede. Verder is foliumzuur nodig voor de groei en goede werking van het lichaam en voor de aanmaak van witte en rode bloedcellen. Foliumzuur (folaat) staat ook wel bekend als vitamine B11. 

   

Belangrijke mineralen voor de zwangere vrouw 

Calcium 

Calcium draagt bij aan een normale groei en ontwikkeling van de botten van kinderen, ondersteunt de hartspier, ondersteunt de bloedstolling en draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel.  

    

Jodium 

Jodium ondersteunt de normale groei van kinderen, is essentieel voor de productie van schildklierhormonen en draagt bij aan een normaal probleemoplossend vermogen.  

    

Kalium 

Kalium is goed voor de bloeddruk, het zenuwstelsel en de bloeddruk.  

    

Koper 

Koper is goed voor het bindweefsel in de huid, speelt een belangrijke rol in de opbouw van zenuwcellen en is goed voor je haren.  

   

IJzer 

IJzer is goed voor de normale vorming van rode bloedcellen en hemoglobine. Verder draagt ijzer bij tot een doelmatig zuurstoftransport en levert ijzer een bijdrage aan de ontwikkeling van cognitieve functies van kinderen.  

   

Magnesium 

Magnesium kan het gebrek aan energie helpen verminderen, is goed voor de spieren, ondersteunt de botten en helpt bij het celdelingsproces. 

   

Zink 

Wist je dat zink bijdraagt tot een normale vruchtbaarheid en voortplanting? Zink is namelijk goed voor de vruchtbaarheid van de man en draagt bij aan een normale vruchtbaarheid van de man en vrouw. Daarnaast draagt zink bij aan een normale intelligentie, concentratie en een normaal leervermogen. Ook speelt zink een rol bij de botaanmaak en in het functioneren van het netvlies.  

   

Meer informatie?

We hopen je voldoende te hebben geïnformeerd over de voedingsstoffen waarvan je een grotere hoeveelheid nodig hebt als je zwanger bent. We wensen jou veel geluk en een fijne zwangerschap toe!  

   

Meer weten over de benoemde vitamines en mineralen? Bekijk dan de website van de Gezondheidsraad, daar kun je ook de aanbevolen hoeveelheid per vitamine en mineraal voor zwangere vrouwen vinden. 

  

Voedingssupplementen voor jouw zwangerschap op drogist.nl

Voedingssupplementen voor jouw zwangerschap bestel je voordelig en snel op drogist.nl. Bestel je voor 21:30? Dan heb je je bestelling morgen in huis! Boven de €20,00 profiteer je ook nog eens van gratis verzending!

   

Terug naar overzicht

Blaasontsteking? Tips voor gezonde blaas voor man & vrouw

2 oktober 2022 - Heb jij vaak last van je blaas? Net als bij veel andere zaken geld ook hier; Voorkomen is beter dan genezen. Of je nu een vrouw of man bent. Op sommige dingen heb je helaas niet altijd grip, maar je kunt zeker zelf wat doen als je last hebt van bijvoorbeeld een overactieve blaas. Hier volgen een aantal tips om de blaas gezond en in conditie te...
Lees verder

Wat is Manuka honing?

19 september 2022 - Misschien heb je weleens gehoord van Manuka honing. Heb je deze nog nooit gegeten, dan moet je deze zeker eens proberen! Biologische Manuka honing is namelijk heel puur en smaakvol. Wat maakt deze honing zo bijzonder?   Manuka honing is unieke, biologische honing uit Nieuw-Zeeland. Manuka honing is op een biologische manier tot stand gekomen,...
Lees verder

Consumentenbond: Drogist.nl = goedkoopste online drogist!

30 juli 2022 - Nieuws om trots van te worden! Volgens de Consumentenbond zijn we de beste, goedkoopste online drogist. In onze goedkope drogisterij kun je rekenen op een hoge kwaliteit voor een lage prijs. Waar je veel voordeel pakt en kunt rekenen op voordelige acties. Lees snel meer over het oordeel van de onafhankelijke Consumentenbond.    Waarom...
Lees verder

Zijn sulfaten slecht voor je haar?

29 april 2022 - We horen en lezen overal dat sulfaten slecht zijn voor je haar en dat je beter producten kunt kopen zonder deze stoffen. Wellicht weet je niet zo goed wat sulfaten precies zijn en waarom ze schadelijk kunnen zijn. In deze blog vertellen we wat het precies is en of het echt zo slecht is voor je haar, zoals veel mensen beweren. Wat zijn sulfaten...
Lees verder

Laag libido: hoe komt het & wat kun je er tegen doen? | Drogist.nl

11 februari 2022 - Libido (sexualis) is een term die in de seksuologie wordt gebruikt om te verwijzen naar de mate waarin een persoon behoefte heeft aan seksualiteit. Het libido kan zeer sterk verschillen van persoon tot persoon en kan gedurende je leven ook sterk veranderen. Bij een sterk verhoogd libido spreken we van hyperseksualiteit, terwijl bij een laag of...
Lees verder

Toffe cadeau ideeën voor Valentijnsdag

26 januari 2022 - Valentijnsdag is een perfecte dag voor het waarderen van de geliefden om je heen. Of dat nou je partner, zus, oom of die ene lieve collega is die altijd voor je klaarstaat, het kan allemaal. Het waarderen van iemand kun je op allerlei manieren doen, bijvoorbeeld met een lief compliment, kaartje of cadeautje. In deze blog delen we onze tips voor...
Lees verder

3x tips tegen zweetoksels

2 december 2021 - Iedereen transpireert. De ene persoon zweet meer dan de ander. Voor mensen die wat meer transpireren, kan het lastig zijn om een goede, betrouwbare deodorant te vinden. Naast deodorant zijn er ook nog andere producten tegen zweetoksels. Wij delen graag onze tips die meer zekerheid bieden bij overmatig transpireren.      Tips tegen...
Lees verder

Foamie, Think Outside The Bottle

24 september 2021 - Ben jij al bekend met het verantwoorde merk Foamie? Foamie staat bekend om haar populaire shampoo en conditioner bars. De bars zijn volledig plasticvrij en gaan zelfs 4 keer langer mee dan 1 plastic fles shampoo. Het doel van Foamie is om jouw badkamer plasticvrij te maken. Eén Foamie bar vervangt namelijk al twee plastic flessen!    De...
Lees verder

Wat zijn eiwitten? En waar zitten ze in?

2 september 2021 - Eiwitten, ook wel proteïnen genoemd, zijn een belangrijke bouwstof voor je lichaam. Het is je vast niet ontgaan dat veel sporters eiwitrijke maaltijden eten. Toch is er nog veel verwarring over bijvoorbeeld de hoeveelheid eiwitten die je iedere dag nodig hebt en over wat eiwitshakes kunnen doen voor je lichaam. In deze blog vertellen...
Lees verder

Het product is toegevoegd aan uw winkelmandje.

Bestel nog voor om in aanmerking te komen voor gratis verzending.

Uw bestelling wordt gratis verzonden.