Voedingssupplementen voor een gezonde zwangerschap

Als je zwanger bent (gefeliciteerd!), is het belangrijk om je lichaam extra ondersteuning te geven. Je kunt jouw behoefte aan vitamines en mineralen uit voeding halen, maar misschien lukt het je niet om de juiste hoeveelheden te behalen. In dat geval zijn supplementen een ideale uitkomst, in welk stadium je je dan ook bevindt. In deze blog lichten we de belangrijkste vitamines en mineralen uit voor een gezonde zwangerschap.

   

Van welke voedingstoffen heb je meer nodig als je zwanger bent?

Om het makkelijk te maken hebben we hieronder alle relevante vitamines en mineralen uitgelicht. Bij deze vitamines en mineralen wordt een verhoogde inname aangeraden als je zwanger bentZo weet je precies wat elke voedingsstof bijdraagt voor jou en je kindje.

        

Belangrijke vitamines voor de zwangerschap

Vitamine A 
Vitamine A speelt een rol in het celspecialisatieproces, voedt de huid van binnenuit en bevordert de beschikbaarheid van ijzer uit lichaamsvoorraden. Bovendien ondersteunt vitamine A het immuunsysteem.  

    

Vitamine B1, B3, B6 & B12 

Wie A zegt, moet ook B zeggen. De B-vitamines (B1, B2, B3, B6 en B12) zijn erg belangrijk tijdens de zwangerschap.   

  • Vitamine B1 bevordert de energiestofwisseling, is goed voor het hart, draagt bij aan een heldere geest en ondersteunt de normale werking van het zenuwstelsel.  

  • Vitamine B2 (riboflavine) draagt bij tot het normale metabolisme van ijzer, is goed voor het gezichtsvermogen, helpt bij het behoud van normale slijmvliezen en draagt bij tot een normale werking van zenuwen.  

  • Vitamine B3 (niacine) ondersteunt het energieniveau en zorgt mede voor het goed functioneren van het zenuwstelsel. Daarnaast helpt niacine bij vermoeidheid en moeheid.  

  • Vitamine B6 reguleert mede de activiteit van hormonen, helpt bij de aanmaak van rode bloedlichaampjes en ondersteunt de productie van cysteïne (aminozuur) 

  • Vitamine B12 is goed voor het celdelingsproces, draagt bij aan de vorming van rode bloedcellen en zorgt mede voor een goede weerstand.  

Vitamine C 

Vitamine C bevordert de opname van ijzer in het bloed, activeert de natuurlijke energie in het lichaam en helpt bij vermoeidheid en moeheid.  

     

Vitamine D 

Vitamine D heeft een gunstige invloed op het celdelingsproces, draagt ertoe bij dat calcium goed uit de voeding wordt opgenomen, helpt het immuunsysteem en is goed voor de spieren. 

  

Vitamine K 

Vitamine K kun je vinden in veel groentes zoals boerenkool, spinazie, broccoli en peterselie. Vitamine K draagt bij aan een goed verloop van de bloedstolling en is van belang voor de samenstelling van de botten. 

    

Foliumzuur (folaat / vitamine B11) 

Foliumzuur is belangrijk voor de vroege ontwikkeling van het ongeboren kind. Bij een tekort aan foliumzuur ontstaat bloedarmoede. Verder is foliumzuur nodig voor de groei en goede werking van het lichaam en voor de aanmaak van witte en rode bloedcellen. Foliumzuur (folaat) staat ook wel bekend als vitamine B11. 

   

Belangrijke mineralen voor de zwangere vrouw 

Calcium 

Calcium draagt bij aan een normale groei en ontwikkeling van de botten van kinderen, ondersteunt de hartspier, ondersteunt de bloedstolling en draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel.  

    

Jodium 

Jodium ondersteunt de normale groei van kinderen, is essentieel voor de productie van schildklierhormonen en draagt bij aan een normaal probleemoplossend vermogen.  

    

Kalium 

Kalium is goed voor de bloeddruk, het zenuwstelsel en de bloeddruk.  

    

Koper 

Koper is goed voor het bindweefsel in de huid, speelt een belangrijke rol in de opbouw van zenuwcellen en is goed voor je haren.  

   

IJzer 

IJzer is goed voor de normale vorming van rode bloedcellen en hemoglobine. Verder draagt ijzer bij tot een doelmatig zuurstoftransport en levert ijzer een bijdrage aan de ontwikkeling van cognitieve functies van kinderen.  

   

Magnesium 

Magnesium kan het gebrek aan energie helpen verminderen, is goed voor de spieren, ondersteunt de botten en helpt bij het celdelingsproces. 

   

Zink 

Wist je dat zink bijdraagt tot een normale vruchtbaarheid en voortplanting? Zink is namelijk goed voor de vruchtbaarheid van de man en draagt bij aan een normale vruchtbaarheid van de man en vrouw. Daarnaast draagt zink bij aan een normale intelligentie, concentratie en een normaal leervermogen. Ook speelt zink een rol bij de botaanmaak en in het functioneren van het netvlies.  

   

Meer informatie?

We hopen je voldoende te hebben geïnformeerd over de voedingsstoffen waarvan je een grotere hoeveelheid nodig hebt als je zwanger bent. We wensen jou veel geluk en een fijne zwangerschap toe!  

   

Meer weten over de benoemde vitamines en mineralen? Bekijk dan de website van de Gezondheidsraad, daar kun je ook de aanbevolen hoeveelheid per vitamine en mineraal voor zwangere vrouwen vinden. 

  

Voedingssupplementen voor jouw zwangerschap op drogist.nl

Voedingssupplementen voor jouw zwangerschap bestel je voordelig en snel op drogist.nl. Bestel je voor 21:30? Dan heb je je bestelling morgen in huis! Boven de €20,00 profiteer je ook nog eens van gratis verzending!

   

Terug naar overzicht

Hoe behandel je een hoornaarsteek?

22 juli 2024 - De Aziatische hoornaar duikt steeds vaker op in ons land. Helaas kun je ook door die bij gestoken worden. Wat kun je verwachten na een steek van een hoornaar en wat moet je ertegen doen? Actie is in ieder geval snel vereist als je bent gestoken in je mond of als je allergisch bent voor het gif.   Een steek van de Aziatische hoornaar kan...
Lees verder

Diarree op vakantie? Dit kun je ertegen doen

15 juli 2024 - Op vakantie in een ander land kun je ineens last krijgen van waterige ontlasting. Je hebt bijvoorbeeld iets gegeten of gedronken waarin een bacterie, virus of parasiet zat. ‘Reizigersdiarree’ wordt deze acute vorm van diarree ook wel genoemd. Wat helpt hiertegen?   Als je op vakantie gaat naar een (sub)tropisch gebied, is de kans op...
Lees verder

Pigmentvlekkencrème tegen hyperpigmentatie

10 juli 2024 - Pigmentvlekken, wie heeft ze niet? Misschien heb je extra veel bruine plekjes op je huid: hyperpigmentatie. Je hebt bijvoorbeeld melasma of ouderdomsvlekken. Hoe zorg je ervoor dat deze vlekken minder opvallen? Lees hier welke pigmentvlekkencrème je zoal kunt gebruiken.   Hyperpigmentatie is niet schadelijk, maar je kunt je er wel aan storen....
Lees verder

Spaanse Vlieg als lustopwekkend middel

8 juli 2024 - Nooit verwacht dat Spaanse vlieg het lustgevoel kan verhogen? Hier lees je alles over het liefdesdrankje Spaanse Vlieg van Eros.    De naam ‘Spaanse Vlieg’ doet vermoeden dat er Spaanse vlieg in het product verwerkt zit. Wees gerust, dit is niet het geval. Al werd de Spaanse vlieg – en dan vooral een stofje dat dit diertje uitscheidt...
Lees verder

Zonnebrand met bruinversneller

3 juli 2024 - Vind je ook dat het krijgen van een bruine teint zo langzaam gaat? Pas na een aantal keren zonnen, zie je eindelijk wat verschil. Hoe kun je ervoor zorgen dat je sneller bruin wordt? Koop zonnebrand met een bruinversneller!   Om sneller een kleurtje te krijgen, heb je meerdere mogelijkheden. Sommige mensen gebruiken een zelfbruiner. Zoek je...
Lees verder

Weight Care wordt WeCare

27 juni 2024 - Weight Care krijgt een andere naam: ‘WeCare’. De producten veranderen niet qua inhoud, maar krijgen wel een nieuwe verpakking. Ook de producten van WeCare zul je voortaan aantreffen in een nieuw jasje.   Zowel WeCare als Weight Care staan voor jarenlange ervaring op het gebied van voeding en gewichtsbeheersing. Weight Care, dat in 1989...
Lees verder

Muggen verjagen met een muggenstekker

26 juni 2024 - Muggen kunnen je nachtrust behoorlijk verstoren. Word je niet gestoken, dan zul je toch in ieder geval last hebben van het gezoem om je oren. Heb je al eens een muggenstekker geprobeerd? Dan is nu het moment om een muggenstekker in huis te halen!   Hoge temperaturen in combinatie met veel regen zijn optimale omstandigheden voor muggen. Heb je...
Lees verder

Top 5 vakantiesupplementen: darmbacteriën, valeriaan en meer

24 juni 2024 - Op vakantie eet en leef je net een beetje anders dan in het dagelijks leven. En dan wil je natuurlijk niet dat je darmen, huid en nachtrust daar al te veel last van hebben. Of je nu thuis blijft of naar zonniger streken trekt, met deze vijf voedingssupplementen ben jij in ieder geval helemaal zomerklaar!   Tip 1. Darmbacteriën &...
Lees verder

Wat te doen na een wespensteek?

19 juni 2024 - Tijdens een zomerse dag kan het zomaar gebeuren: je wordt gestoken door een wesp. Wellicht weet je niet precies wat je moet doen. Hoe kun je een wespensteek behandelen? En hoe zit dat nou precies met de angel van de wesp die misschien nog in je huid zit?   Weet je niet zeker of je door een wesp gestoken bent? Een wespensteek herken je meestal...
Lees verder

Wat te doen bij zonneallergie? Gebruik levomenthol!

17 juni 2024 - Je hebt er lang naar uitgekeken: de zon! Maar nadat je eindelijk uitgebreid van de eerste zonnestralen hebt genoten, ontdek je vlekjes, bultjes of blaasjes op je huid. Je hebt last van zonneallergie! Ook op je oren kun je plekjes krijgen: lente-oren. Wat kun je hiertegen doen?   Je verwacht het misschien niet, maar zonne-allergie kun je óók...
Lees verder

Het product is toegevoegd aan uw winkelmandje.

Bestel nog voor om in aanmerking te komen voor gratis verzending.

Uw bestelling wordt gratis verzonden.