Voedingssupplementen voor een gezonde zwangerschap

Als je zwanger bent (gefeliciteerd!), is het belangrijk om je lichaam extra ondersteuning te geven. Je kunt jouw behoefte aan vitamines en mineralen uit voeding halen, maar misschien lukt het je niet om de juiste hoeveelheden te behalen. In dat geval zijn supplementen een ideale uitkomst, in welk stadium je je dan ook bevindt. In deze blog lichten we de belangrijkste vitamines en mineralen uit voor een gezonde zwangerschap.

   

Van welke voedingstoffen heb je meer nodig als je zwanger bent?

Om het makkelijk te maken hebben we hieronder alle relevante vitamines en mineralen uitgelicht. Bij deze vitamines en mineralen wordt een verhoogde inname aangeraden als je zwanger bentZo weet je precies wat elke voedingsstof bijdraagt voor jou en je kindje.

        

Belangrijke vitamines voor de zwangerschap

Vitamine A 
Vitamine A speelt een rol in het celspecialisatieproces, voedt de huid van binnenuit en bevordert de beschikbaarheid van ijzer uit lichaamsvoorraden. Bovendien ondersteunt vitamine A het immuunsysteem.  

    

Vitamine B1, B3, B6 & B12 

Wie A zegt, moet ook B zeggen. De B-vitamines (B1, B2, B3, B6 en B12) zijn erg belangrijk tijdens de zwangerschap.   

  • Vitamine B1 bevordert de energiestofwisseling, is goed voor het hart, draagt bij aan een heldere geest en ondersteunt de normale werking van het zenuwstelsel.  

  • Vitamine B2 (riboflavine) draagt bij tot het normale metabolisme van ijzer, is goed voor het gezichtsvermogen, helpt bij het behoud van normale slijmvliezen en draagt bij tot een normale werking van zenuwen.  

  • Vitamine B3 (niacine) ondersteunt het energieniveau en zorgt mede voor het goed functioneren van het zenuwstelsel. Daarnaast helpt niacine bij vermoeidheid en moeheid.  

  • Vitamine B6 reguleert mede de activiteit van hormonen, helpt bij de aanmaak van rode bloedlichaampjes en ondersteunt de productie van cysteïne (aminozuur) 

  • Vitamine B12 is goed voor het celdelingsproces, draagt bij aan de vorming van rode bloedcellen en zorgt mede voor een goede weerstand.  

Vitamine C 

Vitamine C bevordert de opname van ijzer in het bloed, activeert de natuurlijke energie in het lichaam en helpt bij vermoeidheid en moeheid.  

     

Vitamine D 

Vitamine D heeft een gunstige invloed op het celdelingsproces, draagt ertoe bij dat calcium goed uit de voeding wordt opgenomen, helpt het immuunsysteem en is goed voor de spieren. 

  

Vitamine K 

Vitamine K kun je vinden in veel groentes zoals boerenkool, spinazie, broccoli en peterselie. Vitamine K draagt bij aan een goed verloop van de bloedstolling en is van belang voor de samenstelling van de botten. 

    

Foliumzuur (folaat / vitamine B11) 

Foliumzuur is belangrijk voor de vroege ontwikkeling van het ongeboren kind. Bij een tekort aan foliumzuur ontstaat bloedarmoede. Verder is foliumzuur nodig voor de groei en goede werking van het lichaam en voor de aanmaak van witte en rode bloedcellen. Foliumzuur (folaat) staat ook wel bekend als vitamine B11. 

   

Belangrijke mineralen voor de zwangere vrouw 

Calcium 

Calcium draagt bij aan een normale groei en ontwikkeling van de botten van kinderen, ondersteunt de hartspier, ondersteunt de bloedstolling en draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel.  

    

Jodium 

Jodium ondersteunt de normale groei van kinderen, is essentieel voor de productie van schildklierhormonen en draagt bij aan een normaal probleemoplossend vermogen.  

    

Kalium 

Kalium is goed voor de bloeddruk, het zenuwstelsel en de bloeddruk.  

    

Koper 

Koper is goed voor het bindweefsel in de huid, speelt een belangrijke rol in de opbouw van zenuwcellen en is goed voor je haren.  

   

IJzer 

IJzer is goed voor de normale vorming van rode bloedcellen en hemoglobine. Verder draagt ijzer bij tot een doelmatig zuurstoftransport en levert ijzer een bijdrage aan de ontwikkeling van cognitieve functies van kinderen.  

   

Magnesium 

Magnesium kan het gebrek aan energie helpen verminderen, is goed voor de spieren, ondersteunt de botten en helpt bij het celdelingsproces. 

   

Zink 

Wist je dat zink bijdraagt tot een normale vruchtbaarheid en voortplanting? Zink is namelijk goed voor de vruchtbaarheid van de man en draagt bij aan een normale vruchtbaarheid van de man en vrouw. Daarnaast draagt zink bij aan een normale intelligentie, concentratie en een normaal leervermogen. Ook speelt zink een rol bij de botaanmaak en in het functioneren van het netvlies.  

   

Meer informatie?

We hopen je voldoende te hebben geïnformeerd over de voedingsstoffen waarvan je een grotere hoeveelheid nodig hebt als je zwanger bent. We wensen jou veel geluk en een fijne zwangerschap toe!  

   

Meer weten over de benoemde vitamines en mineralen? Bekijk dan de website van de Gezondheidsraad, daar kun je ook de aanbevolen hoeveelheid per vitamine en mineraal voor zwangere vrouwen vinden. 

  

Voedingssupplementen voor jouw zwangerschap op drogist.nl

Voedingssupplementen voor jouw zwangerschap bestel je voordelig en snel op drogist.nl. Bestel je voor 21:30? Dan heb je je bestelling morgen in huis! Boven de €20,00 profiteer je ook nog eens van gratis verzending!

   

Terug naar overzicht

Wat kun je doen tegen een droge mond?

18 april 2024 - Het kan heel vervelend zijn: een droge mond. Je kunt dit krijgen als gevolg van een verminderde speekselproductie. Xerostomie noemen we dit. Hoe ontstaat een droge mond en wat kun je hiertegen doen?   Je mond voelt droog en plakkerig aan. Misschien voelt je tong ruw en branderig aan en heb je een onaangename smaak in je mond. Praten gaat iets...
Lees verder

Wat te doen tegen sinaasappelhuid? Een cellulitisbehandeling!

15 april 2024 - Sinaasappelhuid wordt het ook wel genoemd: huid op je armen, benen of billen die er bobbelig uitziet, net als een sinaasappelschil. Met de zomer in aantocht wil je jouw ‘cellulitis’ natuurlijk graag behandelen. Maar hoe?   Bij sinaasappelhuid en cellulite gaat het om hetzelfde: een bobbelige huidstructuur die er niet zo heel mooi uitziet,...
Lees verder

Welke vitamines zijn goed voor je huid, haar en nagels?

8 april 2024 - Vitakruid BeautyComplex is goed voor huid1, haar2 en nagels3. Het bevat vitamine C en B3 voor de huid en vitamine B8 voor huid en haar. Zes andere, toegevoegde nutriënten maken dit beautysupplement compleet.   Een mooi uiterlijk begint van binnenuit. Wil jij je huid, haar en nagels een optimale verzorging geven? Eet dan voldoende voedsel met...
Lees verder

Drie keer meer concentratie: van bewegen tot Tai-Ginseng

4 april 2024 - Je raakt snel afgeleid, krijgt taken niet af of je hebt moeite met het houden van overzicht. Vervelend, zeker als je moet presteren tijdens examens of na een periode van verlof weer aan het werk gaat. Deze (examen-)spanning kan voelen als een blok aan je been. Ervaar jij veel (examen)spanning of heb je moeite met concentreren? Deze tips kunnen...
Lees verder

Voeding bij duursport: dranken en repen van Isostar

3 april 2024 - Als je aan duursport doet, is het nuttigen van de juiste voeding belangrijk. Kies ook de juiste eetmomentjes. Sporten op een volle of juist lege maag kan ervoor zorgen dat je minder presteert. Van Isostar is speciale sportvoeding verkrijgbaar.   Hydratatie, voeding, energie en herstel zijn belangrijke behoeften van duursporters. De...
Lees verder

Pepermuntolie bij het prikkelbaredarmsyndroom

28 maart 2024 - Heb je het prikkelbaredarmsyndroom of een spastische darm? Dan heb je vaak buikpijn en problemen met poepen. Dat is heel vervelend, maar gelukkig niet gevaarlijk. Tempocol Pepermuntolie* kan buikpijn en krampen in het maagdarmkanaal helpen te verlichten.   Het prikkelbaredarmsyndroom komt veel voor. In Nederland heeft ongeveer 1 op de 25...
Lees verder

Oorkaarsbehandeling: zó gebruik je oorkaarsen

27 maart 2024 - Een kaars laten opbranden in je oor. Dat is in het kort een oorkaarsbehandeling. Steeds meer mensen maken hier gebruik van, voor uiteenlopende behoeften. Wil jij nou echt eens weten hoe zo’n behandeling eruitziet? In deze blog geven we je uitleg.   Het gebruik van oorkaarsen is niet nieuw. Steppevolkeren in Azië en Zuid-Amerikaanse...
Lees verder

Deze voeding is goed voor de lever

25 maart 2024 - Choline heeft een positieve invloed op de lever. Ook kurkuma is goed voor de lever*. Kurkuma is een plant die onder meer in India veel voorkomt. De voedingsstof choline maakt je lichaam zelf aan en zit ook in bepaald voedsel. Meer weten over deze stoffen? Lees dan snel verder.   Choline Choline draagt bij tot de instandhouding van de normale...
Lees verder

Vermoeid gezicht oppeppen met concealer

20 maart 2024 - Is de vermoeidheid van je gezicht af te lezen en wil je niet dat iedereen meteen ziet dat je vrij slecht hebt geslapen? Met de juiste make-up kun je je vermoeide gezicht oppeppen. Wist je dat je de wallen en kringen onder je ogen kunt wegwerken met een concealer?   Als je nog nooit een concealer hebt gebruikt, is dit misschien het moment om er...
Lees verder

Dit moet je weten over naproxen

14 maart 2024 - Naproxen vermindert pijn, verlaagt koorts en remt ontstekingen. Deze pijnstiller wordt onder meer gebruikt bij spierpijn, hoofdpijn en menstruatiepijn. Een aantal dingen zijn belangrijk om te weten voordat je naproxen gebruikt.   Een voorbeeld van naproxen is Aleve Select 275 MG Naproxen*. Dit geneesmiddel met de werkzame stof naproxennatrium...
Lees verder

Het product is toegevoegd aan uw winkelmandje.

Bestel nog voor om in aanmerking te komen voor gratis verzending.

Uw bestelling wordt gratis verzonden.