Drogist.nl neemt 4 webshops over

Drogist.nl neemt de webshops van Vetex over. Het gaat onder meer om Sloggies.nl, een bekende online winkel voor ondergoed en badkleding. Alle producten verhuizen naar het warehouse van Drogist.nl in Goes, dat hiermee groeit naar meer dan 1 miljoen bestellingen in 2022.

 

Drogist.nl is één van de grootste online drogisterijen van ons land. De webshop bestaat ruim 10 jaar en biedt meer dan 70.000 verschillende producten op het gebied van gezondheid, afslanken, make-up, parfum en persoonlijke verzorging. “We wilden ons assortiment al een poosje uitbreiden en ondergoed past heel goed in die filosofie. In veel fysieke drogisterijen vind je immers ook een rek met onderbroeken, hemden en badkleding”, aldus Jacco Luijk van Drogist.nl. “Toen wij in de jaren negentig nog twee stenen winkels hadden, verkochten wij deze producten ook al.”

Producten verhuizen naar Goes 

Bij de deal zijn vier webshops gemoeid, waarvan Sloggies.nl het bekendste merk is. Via dit online kanaal worden ongeveer 200.000 orders per jaar verwerkt. Verder gaat het om tencateondergoed-vetex.nl, kinderondergoed.com en Twyst.nl, dat exclusieve merken als Calvin Klein, Björn Borg en Tommy Hillfiger aanbiedt. Vrijwel alle producten zijn deze week van het warehouse in Best naar het Zeeuwse Goes verhuisd, waar Drogist.nl sinds begin 2020 is gehuisvest. “We hebben hier voldoende ruimte en een gloednieuw ERP-systeem om uit te breiden. Dit jaar verwachten we tussen de 1 en 1,2 miljoen orders te mogen verwerken”, aldus Luijk.

Vetex

Met de medewerkers van Vetex is een goede regeling getroffen. Vrijwel iedereen heeft inmiddels een andere plek gevonden. Ellen van Veghel is blij dat de deal rond is. “Ik heb alle vertrouwen in een mooie toekomst voor de vier merken die nu in andere handen komen. We hebben altijd hard gewerkt en de komende maanden ga ik dan ook even niks doen.” De oorsprong van Vetex gaat helemaal terug naar 1966, toen haar vader Henk van Veghel startte met de verkoop van textiel op de markt. De naam Vetex staat voor ‘Van Veghel Textiel’. Sinds 2009 was het bedrijf ook online actief. Sloggies.nl won in 2011 nog de Publieksprijs van de Webwinkel Award voor beste XS-webwinkel. 

Doorgroeien naar 75 miljoen euro 

Over de hoogte van de verkoopsom doen beide partijen geen mededelingen. Wel heeft Luijk de ambitie om met alle merken de komende jaren flink te blijven groeien. Drogist.nl heeft al zes FD Gazellen op zak en staat in de Top 250 Groeibedrijven van nlgroeit. In 2021 kwam de omzet uit op 22 miljoen euro. “Met deze overname vergroten we ons bereik. We zien veel potentieel in ons eigen merk én de Vetex-webshops en hebben als doel om door te groeien naar een gezamenlijke omzet van 75 miljoen euro in 2027”, aldus Luijk.

Het product is toegevoegd aan uw winkelmandje.

Bestel nog voor om in aanmerking te komen voor gratis verzending.

Uw bestelling wordt gratis verzonden.