Fytotherapie

Fytotherapie behoort tot de alternatieve geneeswijzen. Bij deze behandelvorm is de geest een belangrijk onderdeel van de lichamelijke gezondheid. Fytotherapeuten beweren dat een lichamelijke klacht te wijten is aan een verstoord evenwicht tussen lichaam en geest. Met behulp van 100% plantaardige middelen kan deze balans worden hersteld. Ben jij bekend met fytotherapie of wil je er graag meer over weten over deze kruidengeneeskunde? Wij geven je graag een korte uitleg over deze behandelvorm op natuurlijke basis.

 

Wat is fytotherapie?

Zoals in de inleiding aangegeven wordt er bij fytotherapie gebruik gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Enkel 100% plantaardige middelen zijn geschikt om te gebruiken in deze ‘kruidengeneeskunde’. Er wordt bij fytotherapie uitgegaan van het contrariaprincipe. Dit sluit in zekere zin aan bij de reguliere geneeskunde. Het contrariaprincipe houdt in dat er een fysiek ongemak moet worden behandeld met een middel met tegengestelde werking. Neem hoofdpijn als voorbeeld, in de fytotherapie wordt bij hoofdpijn een middel voorgeschreven bestaande uit een geneeskrachtige plant die de pijn in het hoofd moet verminderen.

 

Er zijn twee soorten fytotherapie: de complementaire en reguliere behandelwijze.

 

Complementaire fytotherapie: Dit zijn middelen (tabletten, crèmes, oogdruppels etc.) bestaande uit onverdunde extracten van planten.

 

Reguliere fytotherapie: Er wordt bij reguliere fytotherapie gebruik gemaakt van onderdelen van de planten waarvan de reguliere geneeskunde de werking heeft erkend. Denk aan Ginkgo Biloba. Ginkgo is een erkend, geregistreerd geneesmiddel wat wordt gebruikt om de bloeddoorstroming te stimuleren.

 

Het verschil met homeopathie

Fytotherapie wordt vaak ten onrechte aangeduid onder de term 'homeopathie'. De natuurgeneeswijzen lijken in een aantal punten sterk op elkaar, maar ze hebben ook wezenlijke verschillen. Fytotherapie maakt namelijk énkel gebruik van plantaardige grondstoffen, terwijl de homeopathische behandelwijze ook dierlijke en minerale grondstoffen opneemt. Daarnaast gaat fytotherapie er vanuit dat je klachten met een middel met tegengestelde werking kunt oplossen, terwijl homeopathie staat voor het verhelpen van klachten met gelijkwaardige middelen. Het laatste grote verschil is de ontwikkeling van producten. Fytotherapie werkt enkel met een normale dosering werkzame stoffen van ingrediënten, terwijl homeopathie de ingrediënten sterk verdunt met alcohol. 

 

Middelen uit de fytotherapie

Net als de reguliere geneeskunde maakt ook de kruidengeneeskunde gebruik van zowel tabletten, capsules, crèmes, zalf en sprays. Het merk Bonusan ontwikkelt in veelvoud producten gebaseerd op fytotherapie. Bonusan Vitex Agnus Castus Extract is een van de vele Bonusan fytotherapeutische producten. Ook de producten van Arkocaps worden veelal gebaseerd op de kruidengeneeskunde. Arkocaps Rode Klaver kan bijvoorbeeld gebruikt worden door vrouwen in de overgang, de in de capsule aanwezige isoflavonen kunnen de overgangsklachten verminderen. 

 

Producten uit de fytotherapie online bestellen

Ben je geïnteresseerd in de kruidengeneeskunde en zou je graag fytotherapeutische producten willen bestellen? Drogist.nl heeft een ontzettend breed aanbod op het gebied van fytotherapie en de bijbehorende producten. Uiteenlopende merken zoals Bonusan, Arkocaps, AOV en Vitotaal zijn rijkelijk vertegenwoordigd. Bestel jouw producten uit de fytotherapie vóór 17:00 uur en ontvang je aankoop de volgende werkdag (mits voorradig) in huis. Profiteer van gratis verzending boven de €20,00! 

Lees meer
Sorteer op Toon 24 | 48 | 72 | 96 producten
Bij Drogist.nl kunt u producten uit de categorie Fytotherapie voordelig online kopen tegen lage prijzen. Wanneer u vandaag uw Fytotherapie producten voor 23:00 bestelt, dan bezorgen wij uw bestelling de volgende werkdag, mits voorradig.

Het product is toegevoegd aan uw winkelmandje.

Bestel nog voor om in aanmerking te komen voor gratis verzending.

Uw bestelling wordt gratis verzonden.