Echinacea

Echinacea Purpurea ofwel Rode Zonnehoed is een populaire vaste plant die zijn bekendheid dankt aan de opvallend roze bloemen met stekelig hart én zijn medicinale werking. De plant komt voornamelijk in Noord-Amerika voor, waar de Noord-Amerikaanse indianen ook als eerst de medicinale werking hebben ontdekt. Het kruid werd gebruikt voor het bestrijden van ziekten en het genezen van wonden. Tegenwoordig wordt Echinacea op grote schaal gebruikt als immuunversterking. Bekende merken die gebruik maken van Echinacea zijn A.Vogel en Bloem, maar het Drogist.nl assortiment telt naast deze grote spelers nog vele andere namen.

 

Wat is Echinacea?

Echinacea is een plantensoort, met 9 verschillende planten. De Rode Zonnehoed – Echinacea Purpurea is het bekendst en wordt gebruikt om zijn geneeskrachtige eigenschappen. De Zonnehoedplant helpt bij het versterken van de natuurlijke weerstand. Zowel de bloemen, het blad als de steel en wortel worden gebruikt voor diverse voedingssupplementen zoals A. Vogel Echinaforce Forte.

 

Aan de hand van vele onderzoeken rondom de geneeskrachtige werking van de Echinacea Purpurea wordt er in veelvoud bevestigd dat de plant wel degelijk geneeskrachtige eigenschappen bezit. Echinacea helpt bij:

 

  • Het versterken van het natuurlijk afweersysteem
  • Het herstellen van beschadigd weefsel zoals schaafwonden
  • Het afremmen van ontstekingen
  • Het bestrijden van infecties

 

De krachtige functie van Echinacea bestaat uit het verhogen van het aantal witte bloedlichaampjes. Witte bloedlichaampjes helpen bij het bestrijden van infecties, waardoor de weerstand wordt verhoogd. Het gebruik van Echinacea betekent echter niet dat immuniteit tegen ziekte optreedt, maar het zal helpen symptomen bij griep en verkoudheid te verminderen.

 

Echinacea producten

Een bekende producent van gezondheidsproducten met Echinacea is A. Vogel. Al jaren wordt Echinacea gebruikt in diverse producten. Het bekendste product is A. Vogel Echinaforce, de tabletten werken stimulerend voor het immuunsysteem en helpen de weerstand te verhogen. Een gelijksoortig product is er ook voor jongeren, zoals A. Vogel Echinaforce Junior. De kauwtabletten op natuurlijke basis zijn geschikt voor kleine kinderen, ze helpen bij het opbouwen van een goede weerstand. Dankzij de natuurlijke sinaasappelsmaak zijn ze gemakkelijk in te nemen.

 

Bloem is een tweede merk die in verschillende producten gebruik maakt van Rode Zonnehoed. Bloem Echinacea Extra Forte Weerstand bevat capsules die een krachtige invloed uitoefenen op het natuurlijke afweersysteem. De uitgebalanceerde formule kan zowel dagelijks, als kuur worden gebruikt.

 

Heb je vragen betreft het gebruik van Echinacea producten? Stel je vraag telefonisch of via de chat tijdens kantooruren, of stuur onze klantenservice een e-mail. Wij helpen je graag verder!

Lees meer
Sorteer op
Bij Drogist.nl kunt u producten uit de categorie Echinacea voordelig online kopen tegen lage prijzen. Wanneer u vandaag uw Echinacea producten voor 23:00 bestelt, dan bezorgen wij uw bestelling de volgende werkdag, mits voorradig.

Het product is toegevoegd aan uw winkelmandje.

Bestel nog voor om in aanmerking te komen voor gratis verzending.

Uw bestelling wordt gratis verzonden.