Terug

Elastomull Elastomull haft 20m x 10cm 45478 1

Elastomull Haft, zelfhechtend, elastisch fixatiewindsel; voor het fixeren van verbanden met op name gebogen en bewegende lichaamsdelen.

Elastomull | Inhoud: 1
Elastomull Elastomull haft 20m x 10cm 45478 1
20,29
Levertijd: 1 - 2 werkdagen
Dit product wordt gratis verzonden!
Afhalen bij 2.000+ afhaalpunten mogelijk!
2 échte winkels in Nederland
Discreet verpakt!

Elastomull Elastomull haft 20m x 10cm 45478 1

Elastomull Haft, zelfhechtend, elastisch fixatiewindsel; voor het fixeren van verbanden met op name gebogen en bewegende lichaamsdelen.

Zeer rekbaar en huidvriendelijk wit fixatiewindsel van 40% katoen, 30% vicose en 30% polyamide. Het fixatiewindsel is geïmpregneerd met micro-druppels natuurrubber latex waardoor het windsel op zich zelf kleeft (zelfhechtend), maar niet op de huid of aan het haar. Door de latex-impregnering verschuift het windsel niet en kan volstaan worden met een beperkte (1/3) overlap per winding.
Door de weeftechniek en het gebruik van polyamide is het windsel bijzonder rekbaar (ongeveer 50% in de lengte), zelfs gecompliceerde verbanden kunnen hierdoor snel en gemakkelijk worden aangelegd. Er treden bij normaal gebruik, dankzij de elastische eigenschappen geen veneuze stuwingen op en de bewegingsvrijheid wordt nauwelijks beperkt. Om veneuze stuwingen te voorkomen, wordt het windsel bij voorkeur niet onder spanning aangebracht. Het is daarom gemakkelijker het windsel per winding af te rollen alvorens het verband te fixeren. Zelfs na langdurig gebruik neemt de elasticiteit niet af.
Dankzij het hoge katoen- en viscosegehalte en de wijdmazigheid van het weefsel, is het windsel zeer zacht, comfortabel en huidvriendelijk. De open weefstructuur zorgt er voor dat de huid goed kan ademen.
Het windsel kan in een autoclaaf of met behulp van gas worden gesteriliseerd.

Materiaal:
40% katoen
30% viscose
30% polyamide
lateximpregnering; verband verschuift niet

Eigenschappen
zelfhechtend
lengte-rek van ongeveer 50%
elastisch; geschikt voor fixatie op gebogen of bewegende lichaamsdelen
huidvriendelijk
wit
steriliseerbaar

Toepassing:
geschikt voor de fixatie van verbanden en splinten, met name op gebogen en bewegende lichaamsdelen, zoals armen, benen, vingers, tenen, hoofd, hals en romp
als antisliplaag onder compressieverbanden als licht compressie- en steunverband, bijvoorbeeld na de verwijdering van een gipsspalk


Bij Drogist.nl Kun je alles van Elastomull bestellen tegen lage prijzen. Bestel online Elastomull Elastomull haft 20m x 10cm 45478 1 uit de categorie verband voor 23:00 vandaag, dan heeft u uw bestelling de volgende werkdag in huis, mits voorradig.


EAN: 4042809022063
Toon meer

Beoordelingen

Het product is toegevoegd aan uw winkelmandje.

Bestel nog voor om in aanmerking te komen voor gratis verzending.

Uw bestelling wordt gratis verzonden.