Heb jij vaak last van je blaas? Net als bij veel andere zaken geldt ook hier: Voorkomen is beter dan genezen. Of je nu een vrouw of een man bent. Heb je tóch blaasontsteking gekregen? Volg dan een kuur om deze te behandelen.
Je blaas gezond houden
Op sommige dingen heb je helaas niet altijd grip, maar je kunt zeker zelf wat doen als je last hebt van bijvoorbeeld een overactieve blaas. Hier volgen een aantal tips om de blaas gezond en in conditie te houden. Zo kunnen verschillende problemen met de blaas, zoals blaaskrampen, blaaspoliepen en het blaaspijnsyndroom, zoveel mogelijk voorkomen worden. Op naar onmiddelijke verlichting!
- Drink ongeveer 1,5 liter vocht per dag. Bij warm weer of inspanning wordt geadviseerd om zelfs 2 liter per dag te drinken. Drink ter afwisseling ook eens een kopje brandnetelthee. Brandnetel heeft van nature een bloedzuiverende werking en bevordert een goede vochthuishouding. Het is dus goed voor de nier- en blaasfunctie.
- Oefen niet te veel druk uit op de blaas, persen om te kunnen plassen is niet goed. Wanneer je plast probeer dan de gehele blaas te legen en probeer een juiste/rechte houding aan te nemen tijdens het plassen. Gebruik toiletpapier altijd van voor naar achteren, zo verklein je de kans op bacteriën in de blaas. Ook als je steeds kleine beetjes kunt plassen.
- Eet voldoende vezels en eet gevarieerd. Hierdoor krijg je minder last van obstipatie.
- Drink niet te veel Cafeïne, alcohol en vermijd overmatig roken. Wil je graag stoppen met roken maar vind je dit moeilijk? Gebruik dan bijvoorbeeld Niquitin Nicotine Zuigtabletten om de onthoudingsverschijnselen af te laten nemen.
- Houdt je lichaam goed op gewicht, zodat je bekkenbodem en blaas niet te veel belast worden. Eet je toch graag een lekker tussendoortje? Dan kun je beter kiezen voor een gezonde vervanging.
- Lep op de signalen, voel je dat je naar het toilet moet? Ga dan.
- Doe regelmatig bekkenbodemoefeningen om terugkerende blaasontsteking te helpen voorkomen.
- Regelmatig sap van cranberries drinken vermindert de kans op herhaalde urineweginfecties.
- Gebruik voedingssupplementen voor een goede algemene blaasfunctie. Zoals bijvoorbeeld BlaseCare. Dit is een voedingssupplement met unieke extracten van cranberry, D-Mannose en Vitamine C. Het helpt de blaas schoon te houden en is goed voor de blaasfunctie. Het is goed voor de urinewegen en heeft een gunstige invloed op de zuurgraad van de urine. Daarnaast respecteert BlaseCare de goede bacteriën in het lichaam.
Heb je blaasontsteking? Doe een test!
Heb je toch last van je blaas, en denk je aan een blaasontsteking, dan kun je gewoon thuis een eigen test doen met een Blaastontsteking test. Is de test positief, zoek dan contact met de huisarts om vervolgstappen te bespreken.
Blaasontsteking behandelen
Blaasontsteking kun je onder meer behandelen met Roter Cysticare. Bij het optreden van de eerste klachten neem je elke dag twee capsules van Roter Cysticare in. Dit doe je vijf dagen lang. Om herhaling van de blaasontsteking te voorkomen, kun je één capsule per dag innemen gedurende vijftien of meer opeenvolgende dagen. Eventueel herhaal je de kuur.