Vitamine B

Vitaminen en mineralen zijn belangrijk voor de gezondheid. Het menselijk lichaam krijgt dagelijks kleine hoeveelheden vitaminen binnen via voeding. Het is echter niet altijd haalbaar om voldoende vitaminen binnen te krijgen. Een vitaminesupplement is dan een aanrader. Drogist.nl heeft een groot aanbod vitamine B supplementen van onder andere Lucovitaal, Bonusan, Vitals en Orthica.

 

Wat is vitamine B?

Vitamine B is een bijzondere vitamine, op te delen in 8 soorten. Vitamine B is oplosbaar in water. Het lichaam is niet in staat om vitamine B, op een uitzondering van vitamine B12 na, op te slaan. Een overtollige hoeveelheid verlaat het lichaam dan ook via de urine. Hierdoor is het haast onmogelijk om teveel vitamine B binnen te krijgen.

 

De 8 soorten B-vitaminen

  • Vitamine B1
  • Vitamine B2
  • Vitamine B3
  • Vitamine B5
  • Vitamine B6
  • Vitamine B8
  • Vitamine B11
  • Vitamine B12

 

Vitamine B in het kort

Vitamine B1, B2, B3 en B5 zijn onmisbaar voor onder andere de energievoorziening van het lichaam. Deze vitaminen zitten voornamelijk in melk, groente, aardappelen, fruit, vis, vlees en volkoren graanproducten. Om een vitaminetekort tegen te gaan kan je kiezen voor een vitaminesupplement. Met Davitamon Vitamine B Complex beschik je over een dagelijkse dosering met alle B-vitaminen!

 

Vitamine B6 is belangrijk voor de stofwisseling, vooral voor de opbouw en afbraak van aminozuren. Vitamine B6 is nodig voor de groei en reguleert de werking van bepaalde hormonen, de bloedaanmaak en ondersteunt een goede werking van het immuunsysteem en het zenuwstelsel. Vit b6 zit onder andere in vlees, vis, eieren, brood, aardappelen en peulvruchten. Bonusan Vitamine B6 is een mooie aanvulling op de dagelijkse behoefte.

 

Vitamine B8, ook wel biotine genoemd, houdt het haar en huid gezond. Het speelt een belangrijke rol bij de vorming van vetzuren. Je kunt kiezen voor de Vitals Biotine Capsules voor een dagelijkse dosering.

 

Vitamine B11 staat beter bekend als foliumzuur. Het is één van de weinige vitamines waarvan we vaak te weinig van binnen krijgen via voeding, vooral tijdens een zwangerschap. Foliumzuur wordt dan ook altijd voorafgaand en tijdens een zwangerschap aangeraden. Bijvoorbeeld de Bonusan Foliumzuur 1000mcg. Het is een belangrijke vitamine voor de groei en goede werking van het lichaam en de aanmaak van rode en witte bloedcellen. Tijdens een zwangerschap kan vitamine B11 de kans op een open ruggetje bij de baby verkleinen.

 

Vitamine B12 is de enige B-vitamine die het lichaam opslaat. Het is een belangrijke vitamine die nodig is voor de aanmaak van rode bloedcellen. Deze rode bloedcellen helpen zuurstof in je bloed te vervoeren. Het is daarnaast ook een belangrijke vitamine voor een goede werking van het zenuwstelsel. Vit 12 zit vooral in dierlijke producten, daarom wordt voornamelijk aan veganisten aangeraden een vitamine B12 supplement te slikken. De Vitals Vitamine B12 zijn ook voor vegetariërs en veganisten geschikt en bieden het juiste steuntje in de rug! Een vitamine B12 tekort kan leiden tot een vorm van bloedarmoede. Een gevarieerde voeding en voldoende inname van vit B12 is daarom aangeraden!

 

Vitamine B supplementen online bestellen

Drogist.nl heeft een ontzettend breed aanbod met verschillende vitamine B supplementen. Er zijn vit B complex capsules, vitamine B12 tabletten en nog een hoop andere vitamine B supplementen verkrijgbaar. Kies hetgeen wat het beste bij je past en bestel snel online op Drogist.nl. Heb je een vraag omtrent het kopen van vitamine supplementen? Stuur ons een e-mail of stel je vraag tijdens kantoren op de chat of telefonisch. Wij staan je graag te woord met passend advies!

Lees meer
Sorteer op Toon 24 | 48 | 72 | 96 producten
Bij Drogist.nl kunt u producten uit de categorie Vitamine B voordelig online kopen tegen lage prijzen. Wanneer u vandaag uw Vitamine B producten voor 23:00 bestelt, dan bezorgen wij uw bestelling de volgende werkdag, mits voorradig.

Het product is toegevoegd aan uw winkelmandje.

Bestel nog voor om in aanmerking te komen voor gratis verzending.

Uw bestelling wordt gratis verzonden.