Overgang

De overgang is een natuurlijke fase in het leven van de vrouw. Het begint meestal tussen de 45 en 55 jaar. Het is voor veel vrouwen een lastige periode. De overgang neemt namelijk wat ongemak met zich mee. De ene vrouw heeft er meer last van dan de ander, maar de algemene overgangsklachten zoals opvliegers en nachtelijk transpireren komen bij veel vrouwen bekend voor. Er zijn een hoop producten op de markt die de overgangsklachten kunnen verminderen. Wij van Drogist.nl voorzien je graag van kennis en advies!

 

Wat is de overgang?

De overgang, ook wel menopauze genoemd, is een natuurlijk proces. Het is een periode in het leven van de vrouw waarin de menstruatie definitief stopt. Zwanger worden is niet meer mogelijk en de hormoonbalans van de vrouw zal drastisch veranderen. Deze periode kan vrij lang duren en ook voor aardig wat ongemakken zorgen.

 

“De laatste menstruatie wordt ‘menopauze’ genoemd, dit is afgeleid van de Griekse woorden Meno (maand) en Pausein (Stoppen)”.

 

Voor veel vrouwen starten de eerste menopauze symptomen na het 40e levensjaar. Opvliegers duiken zo nu en dan uit het niets op, maar ook stemmingswisselingen, nachtelijk zweten of gewichtstoename zijn niet vreemd tijdens dit proces. Er zijn vrouwen die er al vroegtijdig veel last van hebben, andere vrouwen krijgen pas rond de 50 jaar de eerste symptomen van de overgang. Het verschilt sterk per vrouw, maar gelukkig zijn er genoeg producten zoals Ymea Dag & Nacht die de overgangsklachten helpen verminderen.

 

Overgangsklachten

Ongeveer 60 tot 80 % van de vrouwen krijgt tijdens de overgang last van opvliegers. Een opvlieger houdt in dat je het plotseling erg warm krijgt. Het tijdelijke warme gevoel spreidt zich uit over het hele lichaam, maar uit zich vooral in het gezicht en het bovenlichaam. Het gebruik van bijvoorbeeld Davitamon FemFit Overgang helpt de menopauze klachten, waaronder opvliegers en nachtelijk zweten, verminderen.

 

Ook een toename van gewicht hoort helaas bij de menopauze. Bij veel vrouwen in de overgang slaan de kilo’s sneller op de heupen en buik. Bij het gebruik van Ymea Silhouet wordt niet alleen het verminderen van de klachten ondersteunt, ook de vetverbranding wordt dankzij de Ymea capsules bevorderd.

 

Er zijn helaas nog een tal van overgangsklachten waar je als vrouw in de overgang mee te maken kunt krijgen. Het gebruik van producten speciaal voor de overgang kan helpen bij het terugdringen van de symptomen.

 

Heb je vragen betreft de menopauze? Weet je niet welk product het beste bij jou past? Stel je vraag telefonisch of via de chat tijdens kantooruren, of stuur ons een e-mail. Onze gediplomeerde klantenservice voorziet je graag van passend advies!

Lees meer
Sorteer op Toon 24 | 48 | 72 | 96 producten
Bij Drogist.nl kunt u producten uit de categorie Overgang voordelig online kopen tegen lage prijzen. Wanneer u vandaag uw Overgang producten voor 23:00 bestelt, dan bezorgen wij uw bestelling de volgende werkdag, mits voorradig.

Het product is toegevoegd aan uw winkelmandje.

Bestel nog voor om in aanmerking te komen voor gratis verzending.

Uw bestelling wordt gratis verzonden.