Obstipatie/Verstopping

Heb je last van obstipatie (verstopping), die langer dan een week of twee aanhoudt? Dan kan een laxeermiddel uitkomst bieden. Drogist.nl heeft een ruim assortiment laxerende middelen. 

Hoe ontstaat obstipatie?

Bij obstipatie heb je minder dan drie keer in de week ontlasting. Meestal is je ontlasting hard en droog. Vaak ontstaat obstipatie doordat je te weinig drinkt (minder dan twee liter per dag), te weinig vezels eet en te weinig beweegt. Maar ook aanleg, stress en medicijnen kunnen obstipatie veroorzaken. Probeer daarom bij obstipatie altijd meer te drinken, meer vezels te eten (bijvoorbeeld volkoren producten) en meer te bewegen.

Hoe werken laxeermiddelen?

Er zijn verschillende soorten laxeermiddelen, die elk op een andere manier obstipatie verhelpen. Zo zijn er middelen die de darmen prikkelen en zo de darmbeweging stimuleren, bijvoorbeeld Dulcolax tabletten of druppels. Ook kun je laxeerpillen gebruiken die ervoor zorgen dat er meer vocht in de ontlasting wordt opgenomen, zodat deze zachter is en makkelijker door de darm passeert. Het is daarbij belangrijk dat je veel drinkt. Daarnaast kun je bij drogist.nl ook klysma’s kopen, bijvoorbeeld Microlax. Je brengt dan via de anus een vloeistof in de endeldarm, die de ontlasting zachter maakt en zo een moeilijke stoelgang makkelijker maakt. Wanneer je de voorkeur geeft aan een natuurlijk product tegen verstopping, probeer dan eens Sennocol of Temoe Lawak.

Bijwerkingen

Regelmatig voorkomende bijwerkingen van laxeermiddelen zijn buikpijn, een opgeblazen gevoel, buikkrampen en winderigheid. Wanneer je teveel laxeermiddel gebruikt, kun je juist diarree krijgen. Middelen die de darmen prikkelen kun je beter niet langer dan een paar dagen gebruiken. Je kunt dan last krijgen van een luie darm, zodat je altijd laxeermiddelen nodig hebt om de darmen te laten werken. Laxeermiddelen die ervoor zorgen dat de ontlasting vochtiger wordt, kun je wel veilig langere tijd gebruiken. Raadpleeg altijd een arts als je langer dan twee weken last hebt van obstipatie.

Laxeermiddel kopen?

Bij drogist.nl heb je een ruime keuze uit verschillende soorten laxeermiddel. Laxeermiddel kopen doe je voordelig online bij Drogist.nl!

Sorteer op
Bij Drogist.nl kunt u producten uit de categorie Obstipatie/Verstopping voordelig online kopen tegen lage prijzen. Wanneer u vandaag uw Obstipatie/Verstopping producten voor 17:00 bestelt, dan bezorgen wij uw bestelling de volgende werkdag, mits voorradig.