Een natuurlijke variant van bakpoeder
De Mattisson Wijnsteen Bakpoeder is gemaakt van wijnsteen. Wijnsteen ontstaat tijdens het rijpen van de wijn. Na het rijpen blijven er wijnsteenkristallen achter. Deze worden gereinigd en gemalen tot heel fijn wijnsteenpoeder.
Gebruik
Wijnsteenbakpoeder is een natuurlijke variant van bakpoeder en bevat geen chemische rijsmiddelen. Het poeder kan gebruikt worden als rijsmiddel voor (glutenvrij)brood-, koekjes- en taartdeeg en kan in dezelfde hoeveelheid worden gebruikt als bakpoeder, ongeveer 20 gram per 500 gram meel.
Koel, droog en gesloten bewaren.
Voedingswaarde
Energie |
1004 kJ / 235 kcal |
Vet |
0 gram |
Koolhydraten |
44 gram |
waarvan suikers |
0 gram |
Eiwitten |
0 gram |
Zout |
17,5 gram |
Ingrediënten
Biologische Maiszetmeel, 24,7% zuurteregelaar: wijnsteen (monokaliumtartraat E336), rijsmiddel: natriumbicarbonaat (E500), E336 is kaliumzout uit wijnsteen, een natuurlijk zuur dat ook voorkomt in verschillende soorten fruit, zoals druiven, E500 is een natuurlijk mineraal, gemaakt uit steenzout of zeewater.
Bij Drogist.nl kun je alles van Mattisson bestellen tegen lage prijzen. Bestel online Mattisson Wijnsteen bakpoeder bio 180 gram uit de categorie melen-bakmiddelen voor 23:00 vandaag, dan heeft u uw bestelling de volgende werkdag in huis, mits voorradig.