De vakantiechecklist: dit wordt vaak vergeten

Ik ga op vakantie en neem mee … Helaas bereiken niet altijd alle benodigde spullen het vakantieadres. Tandenborstel en EHBO-setje staan in de top van de vergeten reisspullen. Denk je ook aan je reisapotheek? Kijk hieronder wat je zoal mee kunt nemen.

 

Enkele van de meest vergeten reisspullen zijn een tandenborstel, EHBO-setje, oordopjes en zonnebrandcrème. Wat je ook gemakkelijk vergeet mee te nemen, is bijvoorbeeld een tekentang. En mocht je reizigersdiarree krijgen, dan is fijn als je ORS bij je hebt. Het is altijd verstandig om goed voorbereid op reis te gaan.

 

Jouw reisapotheek: vink de vakantiechecklist af

Voor onverwachte ziektes of ongelukjes op vakantie is jouw reisapotheek belangrijk. Met ‘reisapotheek’ bedoelen we jouw eigen geneesmiddelen, aangevuld met een basisuitrusting van andere middelen, zoals pleisters en anti-muggenspray. We benoemen hieronder wat tot deze basisuitrusting kan behoren.

 

ORS, in geval van reizigersdiarree

Vooral in warme landen kun je last krijgen van ‘reizigersdiarree’: waterige ontlasting ten gevolge van het drinken van besmet water of het eten van besmet voedsel. Meestal zijn bacteriën die voor dat land normaal zijn maar die wij niet gewend zijn de boosdoener. Heb je flink last van reizigersdiarree, dan ligt uitdroging op de loer. Je kunt dan het voedingssupplement ORS innemen. ORS is een afkorting van het Engelse ‘oral rehydration solution'. Dat is vrij vertaald een drinkbare vloeistof voor het herstellen van de vochtbalans.

 

EHBO-setje

Een handzaam EHBO-setje, zoals Care Plus Eerste Hulp Basic Kit is altijd goed om bij je te hebben. Care Plus Eerste Hulp Basic Kit bevat steriele kompressen, hydrofiele windsels, wondpleisters, snelverband, hechtpleisters, alcoholdoekjes, veiligheidsspelden, vinyl handschoenen, een kleine schaar en een pincet.

 

Tekentang en Pincet

Je zult op vakantie maar een teek op je lichaam ontdekken! Dan is het belangrijk om deze zo snel mogelijk uit je huid te halen met een tekentang. Haal je de teek er zo snel mogelijk uit, dan is de kans dat je door de teek besmet wordt en een ziekte opdoet het kleinst.

Wat ook altijd handig is om mee te nemen, is een pincet. Deze zit meestal ook in een EHBO-setje. Een pincet gebruik je bijvoorbeeld om een splinter uit je huid te trekken.

 

Anti-muggenspray / anti-tekenspray

Azaron Anti-Muggenspray Thuis en op Reis 9,5% DEET is een middel tegen teken en muggen. Deze anti-muggenspray beschermt je ook tegen sommige exotische muggen, zoals de malariamug. Gebruik Azaron Anti-Muggenspray Thuis en op Reis 9,5% DEET niet bij kinderen jonger dan 2 jaar. Omdat deze anti-muggenspray DEET bevat, is het belangrijk om het gebruik bij kinderen van 2 tot 12 jaar te beperken.

Anti-muggenspray met nog meer DEET is bijvoorbeeld Azaron Anti-Muggenspray Verre Reis 50% DEET. Dit middel beschermt je ook tegen de gelekoortsmug. Gebruik deze anti-muggenspray niet vaker dan eenmaal per dag. Deze spray is niet bedoeld voor kinderen jonger dan 18 jaar. Wil je Azaron Anti-Muggenspray Verre Reis 50% meenemen naar het buitenland? Houd dan rekening met de richtlijnen van het Landelijke Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR).

 

Blarenpleisters

Ben je van plan om veel te wandelen? Dan is het handig om blarenpleisters mee te nemen. Mocht je blaren krijgen, dan heb je die in ieder geval bij de hand.

 

Desinfecterende handgel

Hygiëne is belangrijk, maar op vakantie kun je niet altijd je handen wassen omdat er soms geen water beschikbaar is. Óf er is wel water beschikbaar, maar de kwaliteit is anders dan je gewend bent. In dat soort gevallen komt desinfecterende handgel goed van pas.

 

Zonnebrandcrème en aftersun

Zonnebrandcrème en aftersun zijn onmisbaar op reis. Bij Drogist.nl zijn allerlei soorten zonnebrandcrème en aftersun verkrijgbaar. Neem je graag mini’s mee? Ook dat is mogelijk.

 

Zelfhulpgeneesmiddelen de je eventueel kunt meenemen

Je kunt ook overwegen om zelfhulpgeneesmiddelen mee te nemen die in bepaalde situaties van pas kunnen komen.

 

Paracetamol

Mocht je op reis koorts krijgen of last krijgen van pijnklachten, dan kun je de pijnstiller paracetamol gebruiken. Lees voor gebruik altijd de bijsluiter van dit geneesmiddel. Hierin staat meer informatie over de bestanddelen, het gebruik en de dosering. Paracetamol is weliswaar zonder recept verkrijgbaar, tóch is zorgvuldigheid geboden. Gebruik je al andere geneesmiddelen? Overleg dan met je arts of apotheker of je paracetamol mag gebruiken. Het innemen van verschillende medicijnen tegelijkertijd kan soms de werking ervan beïnvloeden.

 

Tabletjes tegen reisziekte

Heb je snel last van reisziekte, dan kun je voor de reis het geneesmiddel Primatour Reistablet innemen. Met ‘reisziekte’ bedoelen we wagen-, zee- en luchtziekte. Je wordt dan misselijk of duizelig tijdens een autorit, vliegreis of een tochtje op een boot. Gebruik geen Primatour reistabletje als je zelf achter het stuur zit. Slaperigheid kan namelijk een bijwerking zijn van dit geneesmiddel. Lees voor gebruik altijd de bijsluiter.

 

Mag je geneesmiddelen meenemen naar het buitenland?

Een zelfhulpgeneesmiddel als paracetamol mag je meestal meenemen naar het buitenland, zonder speciale medicijnverklaring. Wil je weten voor welke geneesmiddelen je een speciale medicijnverklaring moet meenemen? Je vindt hier meer informatie over dit onderwerp. Zo ga je goed voorbereid op reis!

 

Terug naar overzicht

Deodorant met of zonder aluminium?

25 september 2023 - In sommige deodorant zitten aluminiumzouten. Deze vernauwen de zweetklieren, zodat je minder (snel) gaat zweten. Je kunt ook kiezen voor aluminiumvrije deodorant. Hierin zitten meestal stoffen die de groei van bacteriën remmen. Welke optie is de beste?   Vaak noemen we deodorant met aluminium ‘anti-transpirantdeodorant’, omdat het de...
Lees verder

Vliegjes in je plant? Zó bestrijd je rouwvliegjes!

18 september 2023 - Zitten je kamerplanten onder de kleine, zwarte vliegjes? Dan is de kans groot dat je te maken hebt met rouwvliegjes of rouwvarenmuggen. Lees hier hoe je rouwvliegjes herkent en hoe je ze bestrijdt!   Een rouwvliegje, zoals de 'rouwvarenmug' in de volksmond wordt genoemd, doet jouzelf gelukkig geen kwaad. Van deze mug kun je bijvoorbeeld geen...
Lees verder

Louis Widmer komt met nieuwe anti-ageingproducten

14 september 2023 - De Intensief Anti-Ageinglijn van Louis Widmer is aangevuld met twee nieuwe producten: Oogomtrekgel en  Nachtcrème. Deze producten zijn nu verkrijgbaar bij Drogist.nl. Wil je huidveroudering doeltreffend aanpakken? Volg dan de complete anti-ageing-verzorgingsroutine!   De Louis Widmer-producten van Intensief Anti-Ageing geven je huid meer...
Lees verder

Een litteken behandelen met littekencrème

11 september 2023 - Littekens ontstaan na een operatie, na brandwonden, maar soms ook na waterpokken. Natuurlijk wil je een zo mooi mogelijk litteken dat niet teveel opvalt. Je kunt hiervoor littekencrème gebruiken. Welke littekencrèmes kun je zoal gebruiken?   Niet elk litteken is hetzelfde. Een hypertrofisch litteken is rood en verdikt. Zo’n litteken komt...
Lees verder

Waarom een tongschraper gebruiken zo gek nog niet is

4 september 2023 - Een slechte adem kan allerlei oorzaken hebben. Eén oorzaak wordt vaak over het hoofd gezien: tongbeslag. Om dit weg te halen, heb je een tongschraper nodig. Lees hier waarom je er goed aan doet om dit middel te gebruiken.   Dat ontstoken tandvlees voor een slechte adem kan zorgen, weten we inmiddels wel. Om ervoor te zorgen dat ons tandvlees...
Lees verder

Dit kun je wél eten als je coeliakie hebt

28 augustus 2023 - Heb je glutenovergevoeligheid of coeliakie, dan kun je geen producten met gluten verdragen, zoals brood en pasta. Gelukkig kun je heel veel dingen wél eten. Kijk hier wat je wél kunt eten als je coeliakie hebt.   Glutenvrije ontbijtproducten, koekjes en snacks … Ook met coeliakie kun je genieten van lekkers. Er is zelfs volop keus aan...
Lees verder

Parfumallergie? Kies voor parfumvrije alternatieven

17 augustus 2023 - Heb je last van parfums in verzorgingsproducten? Dan ben je niet de enige. Gelukkig zijn er ook huidverzorgingsproducten en wasmiddelen zonder parfums verkrijgbaar. Wij geven een aantal tips.   Parfum wordt vaak aan een product toegevoegd om het lekker te laten ruiken. We vinden het fijn dat producten als dagcrème en wasmiddel een aangename...
Lees verder

"Help, ik heb een teek!"

14 augustus 2023 - Heb je een uitstapje gemaakt in de vrije natuur? Controleer jezelf dan op teken: een soort platte spinnetjes die zich in je huid vastbijten en zich volzuigen met bloed. Zelfs als je in je eigen tuin hebt gezeten, kun je een tekenbeet opdoen. Wat moet je doen als je een teek in je huid ontdekt?   Het snel weghalen van een teek is belangrijk....
Lees verder

Serum, moisturizer, dagcrème: wat is het verschil?

31 juli 2023 - Voor veel vrouwen hoort het bij de dagelijkse verzorgingsroutine: een serum, moisturizer, dagcrème en nachtcrème. Het zijn allemaal huidverzorgingsproducten die je vooral voor je gezicht gebruikt. Wat is het verschil tussen deze producten en welke gebruik je waarvoor?   Voor een gezonde, stralende huid is een goede huidverzorgingsroutine...
Lees verder

Het product is toegevoegd aan uw winkelmandje.

Bestel nog voor om in aanmerking te komen voor gratis verzending.

Uw bestelling wordt gratis verzonden.