Gezichtsverzorging voor mannen: wat is beste huidverzorging?

Het is misschien niet het meest populaire onderwerp onder mannen, maar wel belangrijk, de verzorging van je gezicht. Bij een verzorgd uiterlijk hoort ook een effectieve gezichtsverzorging routine. Wij leggen je uit wat de mannenhuid nodig heeft en welke simpele stappen je kunt zetten voor een optimale verzorging. Deze goede tips voor natuurlijke gezichtsverzorging voor heren komen zeker van pas!

 

Mannenhuid vs Vrouwenhuid 

Tussen de huid van een man en vrouw zitten een aantal verschillen. Het is goed om te weten wat deze verschillen zijn voordat je verzorgingsproducten aanschaft. 

 

De huid van een man is gemiddeld 20% vetter dan die van een vrouw. Dit komt doordat de talgproductie wordt verhoogd door het testosteron. Een ander verschil is de dichtheid van de collageenvezels, die zorgen voor de stevigheid van de huid. De onderhuidse vetlaag van een man is minder dik, hierdoor reageert de huid sterker op prikkels en is gevoeliger voor pijn of weersomstandigheden. Hierdoor hebben mannen een andere skin routine nodig.

 

Daarnaast hebben mannen meer haarvaatjes en zenuweinden in de huid zitten en is de doorbloeding sterker. Doordat de zweetproductie groter is, kan de huid ook sneller uitdrogen bij verdamping.  

 

Jullie mannen hebben wel één heel groot voordeel, jullie vochtreserves houden de huid tot minimaal 35 jaar rimpelvrij. Hulde aan de mannenhuid!

 

Gezichtsverzorging stappen

Nu je weet hoe de mannenhuid in elkaar zit, is het ook handig om te weten hoe je deze het best kunt verzorgen. Om het overzicht te bewaren hebben we een aantal stappen voor een simpele skincare routine voor jullie. Volg deze stappen voor een gereinigde en gehydrateerde huid!

 

Stap 1: Reinigen

Misschien wel het aller-aller belangrijkst: reinigen! Reinig je huid, het liefst, twee keer per dag. Met een goed reinigingsproduct haal je vet, overtollig vet en vuil van je huid. Reinig altijd je huid voordat je andere verzorgingsproducten op doet, anders kunnen ze hun werk niet doen!

 

Nivea For Men Face Wash 
De Nivea For Men Protect & Care Verfrissende Face Wash is speciaal voor het reinigen van de mannelijke huid. De Face Wash reinigt intens, verwijdert vuil en onzuiverheden worden verkleind. Na het reinigen voelt de huid weer schoon, fris en soepel!

 

L'Oréal Paris Men Expert Hydra Energetic Gezichtsgel 
De L'Oréal Paris Men Expert Hydra Energetic Gezichtsgel is voor de man tussen de 20 en 40 jaar. De gezichtsgel is verkoelend, hydraterend en laat geen glans achter. Ook zeer geschikt voor na het scheren! 

 

Stap 2: Scrubben

Door het scrubben van je huid worden oude huidcellen verwijderd en wordt er plaats gemaakt voor nieuwe. Hierdoor wordt je huid weer glad, krijg je minder snel fijne lijntjes en voorkom je mee-eters. Doe dit twee keer per week.

 

Clinique Exfoliating Scrub 
De Clinique Exfoliating Scrub is een huid reinigende scrub op waterbasis. De scrub verwijdert dode huidcellen, verfijnt de huidstructuur en vermindert fijne lijntjes. 

 

Collistar Talasso Scrub 
De Collistar Talasso Scrub heeft een revitaliserende en herstellende werking. De scrub zorgt voor een zijdezachte huid en is geschikt voor alle huidtypes! 

 

Stap 3: Hydrateren 

Na het reinigen van de huid is het belangrijk om deze te hydrateren. Doe dit twee keer per dag. Door een hydraterende crème op te doen, wordt je huid soepel en de huidbarrière verstevigt. Masseer de crème over je gezicht en neem je hals ook mee! In de ochtend is het slim om je huid in te smeren met een SPF bevattende crème, zo word je gedurende de dag beschermd tegen Uv-stralen. 

 

Nivea Men Crème 
De Nivea Men Crème is een verzorgende en beschermende crème speciaal voor de mannenhuid! De huid wordt beschermd tegen uitdroging en vochtverlies wordt tegengegaan. Een heerlijke verzorging die prettig aanvoelt!

 

Weleda Hydraterende Crème voor de Man 
De Weleda Hydraterende Crème voor de man is ideaal als dag- en nachtcrème. De crème trekt snel in en is niet vet. Je huid wordt beschermd voor invloeden van buitenaf. 

 

L'Oréal Paris Men Expert Dagcrème 
De L'Oréal Paris Men Expert Dagcrème Hydra Energy Verzorging hydrateert langdurig en bestrijdt moeheid. Zowel in de ochtend als in de avond te gebruiken! 

 

Het belangrijkste in je gezichtsverzorging routine is dus reinigen en hydrateren. Maak hier een dagelijkse gewoonte van en het resultaat zal niet teleurstellen!

 

Bestel de beste mannen verzorgingsproducten op Drogist.nl

De beste mannen verzorgingsproducten bestel je op Drogist.nl. Indien je vragen hebt over ons assortiment, helpt ons klantenserviceteam je graag. Ook voor vrijblijvend advies over onze specialismen kun je bij drogist.nl terecht. Boven de €20,00 profiteer je van gratis verzending!

Terug naar overzicht

Dit moet je weten over naproxen

14 maart 2024 - Naproxen vermindert pijn, verlaagt koorts en remt ontstekingen. Deze pijnstiller wordt onder meer gebruikt bij spierpijn, hoofdpijn en menstruatiepijn. Een aantal dingen zijn belangrijk om te weten voordat je naproxen gebruikt.   Een voorbeeld van naproxen is Aleve Select 275 MG Naproxen*. Dit geneesmiddel met de werkzame stof naproxennatrium...
Lees verder

Vijf supplementen die mede zorgen voor een goede weerstand

13 maart 2024 - Ben je benieuwd welke supplementen het immuunsysteem ondersteunen? Onder meer deze vijf: echinacea purpurea, zink, vitamine A, vitamine C, zink en foliumzuur. In deze blog geven we meer informatie over deze supplementen.   Echinacea (Rode zonnehoed) Echinacea purpurea is een plant met een paarsachtige, roze bloem. ‘Rode zonnehoed’ wordt...
Lees verder

Wat zijn de voordelen van Vitakruid Magnesium Complex?

11 maart 2024 - Kan jouw lichaam wel wat extra magnesium gebruiken en vraag je je af uit welke magnesiumvorm je moet kiezen? Denk dan eens na over Vitakruid Magnesium Complex: een supplement dat allerlei vormen van dit mineraal bevat. Lees hier wat de voordelen zijn.   Het maakt de keuze voor het juiste magnesiumsupplement misschien wat ingewikkeld: Je hebt...
Lees verder

Een teek bij je hond verwijderen

7 maart 2024 - Teken zijn een soort platte spinnetjes die zich voeden met het bloed van hun gastheer. Zodra de temperatuur boven de 7 graden stijgt, worden ze actief en slaan ze toe. Ook je hond loopt risico op een tekenbeet. Als je een teek bij je hond hebt ontdekt, hoe verwijder je die dan?   Controleer je hond regelmatig op teken. Strijk je met je vingers...
Lees verder

Verantwoord afvallen met Modifast Proteïn Shape

4 maart 2024 - Wil je graag op een verantwoorde manier afvallen en kun je hier wel hulp bij gebruiken? Volg dan het Modifast Proteïn Shape Programma. In deze blog leggen we uit wat deze methode inhoudt en wat je ervoor nodig hebt.   Als je graag een afvaldieet volgt met afwisselende producten die tóch lekker zijn, dan is het Modifast Proteïn Shape...
Lees verder

Wat te doen bij jeukende ogen door hooikoorts? Tien tips!

29 februari 2024 - Stuifmeel of ‘pollen’ van grassen en bomen verspreiden zich vaak al in februari en maart. Ben je allergisch voor deze pollen, dan heb je ‘hooikoorts’. Eén van de klachten die je kunt hebben is jeuk aan je ogen. Wat kun je hiertegen doen?   Niet iedereen is allergisch voor de pollen van dezelfde grassen of bomen. Je ervaart de meeste...
Lees verder

Vitakruid SilSolutions, nu ook met tropicalsmaak!

28 februari 2024 - SilSolutions is nu ook verkrijgbaar met tropicalsmaak! Dit is goed nieuws voor wie dit voedingssupplement elke dag gebruikt. SilSolutions, dat honderd procent natuurlijk organisch silicium bevat, helpt het haarvolume te verbeteren en maakt de huid zachter, gladder en soepeler.   Vitakruid SilSolutions* is een vloeibaar product. Dat is niet...
Lees verder

Weight Care-shakes verkozen tot lekkerste maaltijdshakes

26 februari 2024 - Uit onderzoek komen de aardbei- en vanilleshakes van Weight Care naar voren als de lekkerste maaltijdshakes van Nederland. De caloriearme shakes zijn bedoeld om af te slanken of je gewicht op peil te houden. Ze bevatten alle voedingsstoffen die je nodig hebt.   Het onderzoek werd uitgevoerd door onafhankelijk onderzoeksbureau Normec Sensory....
Lees verder

Waarom vitamine B12?

21 februari 2024 - Vitamine B12 ondersteunt de aanmaak van rode bloedlichaampjes en helpt energie vrij te maken uit vet, koolhydraten en eiwitten. Deze vitamine zit vrijwel alleen in dierlijke producten. Ben je veganist, zorg er dan voor dat je tóch vitamine B12 binnenkrijgt.   Vitamine B12 (cobalamine) is een wateroplosbare vitamine. Deze vitamine wordt...
Lees verder

Pijnstillers gebruiken: een NSAID of paracetamol?

19 februari 2024 - Pijn kan acuut zijn, chronisch zijn, heftig of minder heftig zijn. De ene pijn is de andere niet. Heb je veel pijn, dan kan een pijnstiller (tijdelijk) verlichting geven. In deze blog geven we informatie over verschillende pijnstillers. Over het algemeen zijn er twee soorten: NSAID en paracetamol.   Allereerst is het goed om de oorzaak van de...
Lees verder

Het product is toegevoegd aan uw winkelmandje.

Bestel nog voor om in aanmerking te komen voor gratis verzending.

Uw bestelling wordt gratis verzonden.