De vakantiechecklist: dit wordt vaak vergeten

Ik ga op vakantie en neem mee … Helaas bereiken niet altijd alle benodigde spullen het vakantieadres. Tandenborstel en EHBO-setje staan in de top van de vergeten reisspullen. Denk je ook aan je reisapotheek? Kijk hieronder wat je zoal mee kunt nemen.

 

Enkele van de meest vergeten reisspullen zijn een tandenborstel, EHBO-setje, oordopjes en zonnebrandcrème. Wat je ook gemakkelijk vergeet mee te nemen, is bijvoorbeeld een tekentang. En mocht je reizigersdiarree krijgen, dan is fijn als je ORS bij je hebt. Het is altijd verstandig om goed voorbereid op reis te gaan.

 

Jouw reisapotheek: vink de vakantiechecklist af

Voor onverwachte ziektes of ongelukjes op vakantie is jouw reisapotheek belangrijk. Met ‘reisapotheek’ bedoelen we jouw eigen geneesmiddelen, aangevuld met een basisuitrusting van andere middelen, zoals pleisters en anti-muggenspray. We benoemen hieronder wat tot deze basisuitrusting kan behoren.

 

ORS, in geval van reizigersdiarree

Vooral in warme landen kun je last krijgen van ‘reizigersdiarree’: waterige ontlasting ten gevolge van het drinken van besmet water of het eten van besmet voedsel. Meestal zijn bacteriën die voor dat land normaal zijn maar die wij niet gewend zijn de boosdoener. Heb je flink last van reizigersdiarree, dan ligt uitdroging op de loer. Je kunt dan het voedingssupplement ORS innemen. ORS is een afkorting van het Engelse ‘oral rehydration solution'. Dat is vrij vertaald een drinkbare vloeistof voor het herstellen van de vochtbalans.

 

EHBO-setje

Een handzaam EHBO-setje, zoals Care Plus Eerste Hulp Basic Kit is altijd goed om bij je te hebben. Care Plus Eerste Hulp Basic Kit bevat steriele kompressen, hydrofiele windsels, wondpleisters, snelverband, hechtpleisters, alcoholdoekjes, veiligheidsspelden, vinyl handschoenen, een kleine schaar en een pincet.

 

Tekentang en Pincet

Je zult op vakantie maar een teek op je lichaam ontdekken! Dan is het belangrijk om deze zo snel mogelijk uit je huid te halen met een tekentang. Haal je de teek er zo snel mogelijk uit, dan is de kans dat je door de teek besmet wordt en een ziekte opdoet het kleinst.

Wat ook altijd handig is om mee te nemen, is een pincet. Deze zit meestal ook in een EHBO-setje. Een pincet gebruik je bijvoorbeeld om een splinter uit je huid te trekken.

 

Anti-muggenspray / anti-tekenspray

Azaron Anti-Muggenspray Thuis en op Reis 9,5% DEET is een middel tegen teken en muggen. Deze anti-muggenspray beschermt je ook tegen sommige exotische muggen, zoals de malariamug. Gebruik Azaron Anti-Muggenspray Thuis en op Reis 9,5% DEET niet bij kinderen jonger dan 2 jaar. Omdat deze anti-muggenspray DEET bevat, is het belangrijk om het gebruik bij kinderen van 2 tot 12 jaar te beperken.

Anti-muggenspray met nog meer DEET is bijvoorbeeld Azaron Anti-Muggenspray Verre Reis 50% DEET. Dit middel beschermt je ook tegen de gelekoortsmug. Gebruik deze anti-muggenspray niet vaker dan eenmaal per dag. Deze spray is niet bedoeld voor kinderen jonger dan 18 jaar. Wil je Azaron Anti-Muggenspray Verre Reis 50% meenemen naar het buitenland? Houd dan rekening met de richtlijnen van het Landelijke Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR).

 

Blarenpleisters

Ben je van plan om veel te wandelen? Dan is het handig om blarenpleisters mee te nemen. Mocht je blaren krijgen, dan heb je die in ieder geval bij de hand.

 

Desinfecterende handgel

Hygiëne is belangrijk, maar op vakantie kun je niet altijd je handen wassen omdat er soms geen water beschikbaar is. Óf er is wel water beschikbaar, maar de kwaliteit is anders dan je gewend bent. In dat soort gevallen komt desinfecterende handgel goed van pas.

 

Zonnebrandcrème en aftersun

Zonnebrandcrème en aftersun zijn onmisbaar op reis. Bij Drogist.nl zijn allerlei soorten zonnebrandcrème en aftersun verkrijgbaar. Neem je graag mini’s mee? Ook dat is mogelijk.

 

Zelfhulpgeneesmiddelen de je eventueel kunt meenemen

Je kunt ook overwegen om zelfhulpgeneesmiddelen mee te nemen die in bepaalde situaties van pas kunnen komen.

 

Paracetamol

Mocht je op reis koorts krijgen of last krijgen van pijnklachten, dan kun je de pijnstiller paracetamol gebruiken. Lees voor gebruik altijd de bijsluiter van dit geneesmiddel. Hierin staat meer informatie over de bestanddelen, het gebruik en de dosering. Paracetamol is weliswaar zonder recept verkrijgbaar, tóch is zorgvuldigheid geboden. Gebruik je al andere geneesmiddelen? Overleg dan met je arts of apotheker of je paracetamol mag gebruiken. Het innemen van verschillende medicijnen tegelijkertijd kan soms de werking ervan beïnvloeden.

 

Tabletjes tegen reisziekte

Heb je snel last van reisziekte, dan kun je voor de reis het geneesmiddel Primatour Reistablet innemen. Met ‘reisziekte’ bedoelen we wagen-, zee- en luchtziekte. Je wordt dan misselijk of duizelig tijdens een autorit, vliegreis of een tochtje op een boot. Gebruik geen Primatour reistabletje als je zelf achter het stuur zit. Slaperigheid kan namelijk een bijwerking zijn van dit geneesmiddel. Lees voor gebruik altijd de bijsluiter.

 

Mag je geneesmiddelen meenemen naar het buitenland?

Een zelfhulpgeneesmiddel als paracetamol mag je meestal meenemen naar het buitenland, zonder speciale medicijnverklaring. Wil je weten voor welke geneesmiddelen je een speciale medicijnverklaring moet meenemen? Je vindt hier meer informatie over dit onderwerp. Zo ga je goed voorbereid op reis!

 

Terug naar overzicht

Zomergist of pityriasis versicolor behandelen

10 juni 2024 - Heb je in de zomer vlekjes op je gezicht, hals of borst die ander van kleur zijn dan de rest van je huid? Dan is dit misschien pityriasis versicolor oftewel zomergist. Wat kun je hiertegen doen? Je leest het in deze blog.   Van zomergist kun je een tijdje last hebben. Gelukkig verdwijnt het meestal weer vanzelf. Het kan wel weer terugkomen:...
Lees verder

Roos in haar? Kies een goede anti-roosshampoo!

3 juni 2024 - Heb je veel kleine, witte schilfers op je hoofd? Dan heb je mogelijk last van roos. Gelukkig valt hier iets tegen te doen. Gebruik anti-roosshampoo! Wij noemen twee goede anti-roosshampoos: die van Resdan Forte en Louis Widmer.   Het hebben van roos kan vervelend zijn. Soms jeukt de huid van je hoofd. Gelukkig kan roos geen kwaad. Het is ook...
Lees verder

Gezond eten tijdens de zwangerschap

29 mei 2024 - Ben je zwanger of wil je zwanger worden? Dan is het extra belangrijk om op je voeding te letten. Eet gezond en slik vitamine D en foliumzuur. Om voedselinfecties en andere risico’s te voorkomen, kun je bepaalde voedingsmiddelen het beste mijden. Lees hier alles over gezond eten tijdens de zwangerschap en daarvoor.   Gezond eten tijdens de...
Lees verder

Darmfunctie Complex van Wapiti ondersteunt natuurlijke stoelgang

27 mei 2024 - Een gezonde stoelgang is belangrijk. Hoe zorg je daarvoor? Lees hier onze tips. Soms kun je wat extra ondersteuning gebruiken. Het Darmfunctie Complex van Wapiti ondersteunt een natuurlijke stoelgang. Het bevat senna en vuilboom, kruiden die de darmfunctie helpen te behouden.*   Een gezonde stoelgang heeft te maken met je spijsvertering....
Lees verder

Stralend van binnenuit: ontdek vijf supplementen voor uiterlijke schoonheid

22 mei 2024 - Het beste recept voor echte schoonheid is je goed voelen. En dat begint natuurlijk met een gezonde en evenwichtige voeding, voldoende beweging en lekker in je vel zitten. Het is dus eigenlijk net zo simpel als het klinkt: uiterlijke schoonheid kun je van binnenuit creëren.   Vitaminen en supplementen  Als jij je lichaam van binnenuit goed...
Lees verder

Broekje tegen schurende benen nodig? Vind jouw ideale damesfietsbroek!

13 mei 2024 - Als de zon volop schijnt, is dit wellicht hét moment om een rok of jurk uit je kast te trekken. Eén minpuntje: draag je een rok, dan gaan je bovenbenen misschien tegen elkaar aan schuren. Combineer je rok daarom met een damesfietsbroek of lange onderbroek.   Als het warm is, houdt je lichaam soms extra vocht vast. Je bovenbenen kunnen dan...
Lees verder

Dit wist je nog niet over collageen

6 mei 2024 - Collageen wordt wel gebruikt voor behoud van stevigheid en elasticiteit van de huid. Wist je dat er soms risotto’s en soepen worden bereid met collageen? En heb je weleens gehoord van ‘Vegan Collageen Builder’, als veganistisch alternatief?   Collageen is een eiwitvorm die we onder meer terugvinden in het bindweefsel van onze huid. Na...
Lees verder

Menstruatieondergoed geeft veel comfort én voorkomt afval

1 mei 2024 - Steeds meer vrouwen kiezen voor het dragen van menstruatieondergoed. Ben jij hier ook al op overgestapt? Het dragen van een menstruatiebroekje heeft veel voordelen. Het is een duurzame en comfortabele optie. Maandverband en tampons heb je niet meer nodig. Dat scheelt naast gedoe ook heel wat afval!   Dankzij een menstruatiebroekje hoef je je...
Lees verder

Alles wat je moet weten over verantwoord zonnen!

29 april 2024 - Wat is SPF? Wat is het verschil tussen UVA- en UVB-straling? En wat zijn de gevolgen? In deze blog geven we je antwoord op al deze vragen en vertellen we je hoe jij verantwoord kan genieten van de mooie zomerse dagen.    Wat houdt SPF in?  SPF staat voor Sun Protection Factor. Op verpakkingen staat vaak SPF30 of SPF50. Simpel gezegd drukt...
Lees verder

Wat kun je doen tegen een droge mond?

18 april 2024 - Het kan heel vervelend zijn: een droge mond. Je kunt dit krijgen als gevolg van een verminderde speekselproductie. Xerostomie noemen we dit. Hoe ontstaat een droge mond en wat kun je hiertegen doen?   Je mond voelt droog en plakkerig aan. Misschien voelt je tong ruw en branderig aan en heb je een onaangename smaak in je mond. Praten gaat iets...
Lees verder

Het product is toegevoegd aan uw winkelmandje.

Bestel nog voor om in aanmerking te komen voor gratis verzending.

Uw bestelling wordt gratis verzonden.