Terug

Puur Drainage hond / kat 50ml

Drainagekuur ter ontgifting/ reiniging van de organen, bij diverse (chronische) klachten.

Puur | Inhoud: 50ml
Puur Drainage hond / kat 50ml
13,95
Levertijd: 1 - 2 werkdagen
Vanaf € 20 gratis bezorgd, anders € 3,95
Afhalen bij 2.000+ afhaalpunten mogelijk!
2 échte winkels in Nederland
Discreet verpakt!

Puur Drainage hond / kat 50ml

Geschikt voor: Mens, Kat, Hond, Knaagdier, Paard, Pony, Vogel
 
Samenstelling: Aqua, Ribes nigrum, Bardana, Centaurium, Juniperus, Equisaetum, Viola tricolore, Carduus marianus, Taraxacum, Angelica, Calamus, Cynaria, Solidago virga aurea, Orthosiphonis, Uva ursi, Betula, Berberis, Echinacea purpurea, Uncaria tomentosa, Hydrastis canadensis, Cantharis, Ethanolum 35% vol.

Indicatie(s): 
Ter ontgifting/ reiniging van het lichaam bij zeer diverse aandoeningen zoals huidproblemen, vachtproblemen, oogproblemen, oorproblemen, zomereczeem (staart- en maneneczeem), allergie of atopie. 
Werkt weerstandverhogend. 

Drainage Compositum stimuleert de afvoer van afvalstoffen uit het lichaam door het ondersteunen van de blaas- en nierfunctie, de spijsverteringsfunctie en de werking van het lymfestelsel. Het zorgt ervoor dat het lichaam aan het werk gezet wordt om aanwezige afvalstoffen sneller uit te scheiden en versterkt het immuunsysteem. 

In een lichaam dat vrij is van afvalstoffen worden medicijnen en supplementen beter opgenomen. Na een drainage kuur kan een ´schone start´ worden gemaakt. 

Ook zorgt een drainagekuur voor een vermindering van allergische reacties, waardoor het ook in gevallen van chronische huid- en vachtproblemen raadzaam is om met regelmaat een drainagekuur te geven.

Eigenschappen per ingrediënt: 

- Ribes Nigrum heeft een ontstekingsremmende werking. 

- Bardana stimuleert de gal- en leverwerking, werkt bloedzuiverend en verdrijft afvalstoffen. 

- Centaurium stimuleert de galwerking. 

- Juniperus stimuleert de nierwerking, werkt ontstekingsremmend en bloedopbouwend. 

- Viola tricoloris werkt uitstekend bij eczemateuze huiduitslag en andere huidaandoeningen en stimuleert de blaas- en nierfunctie. 

- Carduus marianus werkt ontgiftend op de lever en galblaas. 

- Solidago virga aurea werkt op de nieren, bij ontstekingen en heeft een vochtafdrijvende functie.
 
Dosering en toepassing: 
paarden en pony’s: 2 maal daags 30 druppels. 

honden en katten: 
honden > 25 kilo: 2 maal daags 10 druppels 
honden 10 tot 25 kilo: 2 maal daags 7 druppels 
honden en katten < 10 kilo: 2 maal daags 5 druppels 

Bijwerkingen: 
Tijdens een drainagekuur worden afvalstoffen losgemaakt om te worden afgevoerd door de organen. Hierbij worden deze afvalstoffen door het bloed getransporteerd. Dit kan een vermoeid gevoel veroorzaken en dieren kunnen hier wat lusteloos door worden. 

Drainage Compositum kan wel een lichte beginverergering geven van de bestaande klachten. Deze mag echter in geen geval zo erg zijn dat het dier er echt ziek van wordt. Veel dierenbezitters rapporteerden dat met name de ‘zwakke plekken’ in het lichaam van hun dier extra opspeelden tijdens het geven van een drainagekuur. Vaak zijn dit verergerde huid-, vacht-, oog- of oorproblemen, of dunne, slijmerige of stinkende ontlasting. Dit is niets vreemds, het lichaam werkt afvalstoffen voornamelijk via de uitscheidingsorganen het lichaam uit. Wanneer het dier echter duidelijk ziek wordt door een heftige uitscheidingsreactie is het aan te raden om tijdelijk te stoppen en in overleg met een dierenarts de dosering te verlagen. 

Ook wanneer dergelijke verschijnselen langer dan 3-4 weken aanhouden (doorgaans duurt het ontgiften ca. twee weken), is het raadzaam contact met een (holistisch) dierenarts op te nemen. 

Niet geven indien: 
Tijdens de dracht of lactatieperiode wordt het geven van Drainage Compositum afgeraden, met name omdat een aantal bestanddelen de vochtafdrijving stimuleren en nog niet voldoende is onderzocht wat het effect hiervan kan zijn op de foetus of het pasgeboren kind. 

Ook moet Drainage Compositum niet worden gegeven aan dieren die erg ziek zijn. Het lichaam moet voldoende energie hebben om de afvoer van afvalstoffen aan te kunnen en wanneer het lichaam zelf al hard aan het werk is om beter te worden kan het een dergelijke, extra belasting, veelal niet gebruiken. 

Het is aan te raden om niet vlak voor een operatie te beginnen met een drainagekuur, maar te wachten tot het dier geopereerd en hersteld is, eigenlijk omwille van dezelfde reden als hierboven. De witte bloedlichaampjes moeten zich 
kunnen richten op een spoedig herstel. Bijkomend effect is dat zo direct de resten van de narcose uit het lichaam worden afgevoerd. 

Geef ook geen drainagekuur in het geval van diabetes omdat het door de prikkelende werking op diverse organen de glucosespiegel in het bloed enigszins kan doen schommelen. 

In het geval van aandoeningen die samenhangen met het immuunsysteem, zoals kanker of auto-immuunziekten is het aan te raden om Drainage Compositum alleen in te zetten in overleg met een (holistisch) dierenarts. 
 

Bij Drogist.nl Kun je alles van Puur bestellen tegen lage prijzen. Bestel online Puur Drainage hond / kat 50ml uit de categorie dieren drogist voor 17:00 vandaag, dan heeft u uw bestelling de volgende werkdag in huis, mits voorradig.


EAN: 8718182710311
Toon meer

Beoordelingen

Het product is toegevoegd aan uw winkelmandje.

Bestel nog voor om in aanmerking te komen voor gratis verzending.

Uw bestelling wordt gratis verzonden.