Voedingssupplementen voor een gezonde zwangerschap

Als je zwanger bent (gefeliciteerd!), is het belangrijk om je lichaam extra ondersteuning te geven. Je kunt jouw behoefte aan vitamines en mineralen uit voeding halen, maar misschien lukt het je niet om de juiste hoeveelheden te behalen. In dat geval zijn supplementen een ideale uitkomst, in welk stadium je je dan ook bevindt. In deze blog lichten we de belangrijkste vitamines en mineralen uit voor een gezonde zwangerschap.

   

Van welke voedingstoffen heb je meer nodig als je zwanger bent?

Om het makkelijk te maken hebben we hieronder alle relevante vitamines en mineralen uitgelicht. Bij deze vitamines en mineralen wordt een verhoogde inname aangeraden als je zwanger bentZo weet je precies wat elke voedingsstof bijdraagt voor jou en je kindje.

        

Belangrijke vitamines voor de zwangerschap

Vitamine A 
Vitamine A speelt een rol in het celspecialisatieproces, voedt de huid van binnenuit en bevordert de beschikbaarheid van ijzer uit lichaamsvoorraden. Bovendien ondersteunt vitamine A het immuunsysteem.  

    

Vitamine B1, B3, B6 & B12 

Wie A zegt, moet ook B zeggen. De B-vitamines (B1, B2, B3, B6 en B12) zijn erg belangrijk tijdens de zwangerschap.   

  • Vitamine B1 bevordert de energiestofwisseling, is goed voor het hart, draagt bij aan een heldere geest en ondersteunt de normale werking van het zenuwstelsel.  

  • Vitamine B2 (riboflavine) draagt bij tot het normale metabolisme van ijzer, is goed voor het gezichtsvermogen, helpt bij het behoud van normale slijmvliezen en draagt bij tot een normale werking van zenuwen.  

  • Vitamine B3 (niacine) ondersteunt het energieniveau en zorgt mede voor het goed functioneren van het zenuwstelsel. Daarnaast helpt niacine bij vermoeidheid en moeheid.  

  • Vitamine B6 reguleert mede de activiteit van hormonen, helpt bij de aanmaak van rode bloedlichaampjes en ondersteunt de productie van cysteïne (aminozuur) 

  • Vitamine B12 is goed voor het celdelingsproces, draagt bij aan de vorming van rode bloedcellen en zorgt mede voor een goede weerstand.  

Vitamine C 

Vitamine C bevordert de opname van ijzer in het bloed, activeert de natuurlijke energie in het lichaam en helpt bij vermoeidheid en moeheid.  

     

Vitamine D 

Vitamine D heeft een gunstige invloed op het celdelingsproces, draagt ertoe bij dat calcium goed uit de voeding wordt opgenomen, helpt het immuunsysteem en is goed voor de spieren. 

  

Vitamine K 

Vitamine K kun je vinden in veel groentes zoals boerenkool, spinazie, broccoli en peterselie. Vitamine K draagt bij aan een goed verloop van de bloedstolling en is van belang voor de samenstelling van de botten. 

    

Foliumzuur (folaat / vitamine B11) 

Foliumzuur is belangrijk voor de vroege ontwikkeling van het ongeboren kind. Bij een tekort aan foliumzuur ontstaat bloedarmoede. Verder is foliumzuur nodig voor de groei en goede werking van het lichaam en voor de aanmaak van witte en rode bloedcellen. Foliumzuur (folaat) staat ook wel bekend als vitamine B11. 

   

Belangrijke mineralen voor de zwangere vrouw 

Calcium 

Calcium draagt bij aan een normale groei en ontwikkeling van de botten van kinderen, ondersteunt de hartspier, ondersteunt de bloedstolling en draagt bij tot de normale werking van het zenuwstelsel.  

    

Jodium 

Jodium ondersteunt de normale groei van kinderen, is essentieel voor de productie van schildklierhormonen en draagt bij aan een normaal probleemoplossend vermogen.  

    

Kalium 

Kalium is goed voor de bloeddruk, het zenuwstelsel en de bloeddruk.  

    

Koper 

Koper is goed voor het bindweefsel in de huid, speelt een belangrijke rol in de opbouw van zenuwcellen en is goed voor je haren.  

   

IJzer 

IJzer is goed voor de normale vorming van rode bloedcellen en hemoglobine. Verder draagt ijzer bij tot een doelmatig zuurstoftransport en levert ijzer een bijdrage aan de ontwikkeling van cognitieve functies van kinderen.  

   

Magnesium 

Magnesium kan het gebrek aan energie helpen verminderen, is goed voor de spieren, ondersteunt de botten en helpt bij het celdelingsproces. 

   

Zink 

Wist je dat zink bijdraagt tot een normale vruchtbaarheid en voortplanting? Zink is namelijk goed voor de vruchtbaarheid van de man en draagt bij aan een normale vruchtbaarheid van de man en vrouw. Daarnaast draagt zink bij aan een normale intelligentie, concentratie en een normaal leervermogen. Ook speelt zink een rol bij de botaanmaak en in het functioneren van het netvlies.  

   

Meer informatie?

We hopen je voldoende te hebben geïnformeerd over de voedingsstoffen waarvan je een grotere hoeveelheid nodig hebt als je zwanger bent. We wensen jou veel geluk en een fijne zwangerschap toe!  

   

Meer weten over de benoemde vitamines en mineralen? Bekijk dan de website van de Gezondheidsraad, daar kun je ook de aanbevolen hoeveelheid per vitamine en mineraal voor zwangere vrouwen vinden. 

  

Voedingssupplementen voor jouw zwangerschap op drogist.nl

Voedingssupplementen voor jouw zwangerschap bestel je voordelig en snel op drogist.nl. Bestel je voor 21:30? Dan heb je je bestelling morgen in huis! Boven de €20,00 profiteer je ook nog eens van gratis verzending!

   

Terug naar overzicht

Roos in haar? Kies een goede anti-roosshampoo!

3 juni 2024 - Heb je veel kleine, witte schilfers op je hoofd? Dan heb je mogelijk last van roos. Gelukkig valt hier iets tegen te doen. Gebruik anti-roosshampoo! Wij noemen twee goede anti-roosshampoos: die van Resdan Forte en Louis Widmer.   Het hebben van roos kan vervelend zijn. Soms jeukt de huid van je hoofd. Gelukkig kan roos geen kwaad. Het is ook...
Lees verder

Gezond eten tijdens de zwangerschap

29 mei 2024 - Ben je zwanger of wil je zwanger worden? Dan is het extra belangrijk om op je voeding te letten. Eet gezond en slik vitamine D en foliumzuur. Om voedselinfecties en andere risico’s te voorkomen, kun je bepaalde voedingsmiddelen het beste mijden. Lees hier alles over gezond eten tijdens de zwangerschap en daarvoor.   Gezond eten tijdens de...
Lees verder

Darmfunctie Complex van Wapiti ondersteunt natuurlijke stoelgang

27 mei 2024 - Een gezonde stoelgang is belangrijk. Hoe zorg je daarvoor? Lees hier onze tips. Soms kun je wat extra ondersteuning gebruiken. Het Darmfunctie Complex van Wapiti ondersteunt een natuurlijke stoelgang. Het bevat senna en vuilboom, kruiden die de darmfunctie helpen te behouden.*   Een gezonde stoelgang heeft te maken met je spijsvertering....
Lees verder

Stralend van binnenuit: ontdek vijf supplementen voor uiterlijke schoonheid

22 mei 2024 - Het beste recept voor echte schoonheid is je goed voelen. En dat begint natuurlijk met een gezonde en evenwichtige voeding, voldoende beweging en lekker in je vel zitten. Het is dus eigenlijk net zo simpel als het klinkt: uiterlijke schoonheid kun je van binnenuit creëren.   Vitaminen en supplementen  Als jij je lichaam van binnenuit goed...
Lees verder

Broekje tegen schurende benen nodig? Vind jouw ideale damesfietsbroek!

13 mei 2024 - Als de zon volop schijnt, is dit wellicht hét moment om een rok of jurk uit je kast te trekken. Eén minpuntje: draag je een rok, dan gaan je bovenbenen misschien tegen elkaar aan schuren. Combineer je rok daarom met een damesfietsbroek of lange onderbroek.   Als het warm is, houdt je lichaam soms extra vocht vast. Je bovenbenen kunnen dan...
Lees verder

Dit wist je nog niet over collageen

6 mei 2024 - Collageen wordt wel gebruikt voor behoud van stevigheid en elasticiteit van de huid. Wist je dat er soms risotto’s en soepen worden bereid met collageen? En heb je weleens gehoord van ‘Vegan Collageen Builder’, als veganistisch alternatief?   Collageen is een eiwitvorm die we onder meer terugvinden in het bindweefsel van onze huid. Na...
Lees verder

Menstruatieondergoed geeft veel comfort én voorkomt afval

1 mei 2024 - Steeds meer vrouwen kiezen voor het dragen van menstruatieondergoed. Ben jij hier ook al op overgestapt? Het dragen van een menstruatiebroekje heeft veel voordelen. Het is een duurzame en comfortabele optie. Maandverband en tampons heb je niet meer nodig. Dat scheelt naast gedoe ook heel wat afval!   Dankzij een menstruatiebroekje hoef je je...
Lees verder

Alles wat je moet weten over verantwoord zonnen!

29 april 2024 - Wat is SPF? Wat is het verschil tussen UVA- en UVB-straling? En wat zijn de gevolgen? In deze blog geven we je antwoord op al deze vragen en vertellen we je hoe jij verantwoord kan genieten van de mooie zomerse dagen.    Wat houdt SPF in?  SPF staat voor Sun Protection Factor. Op verpakkingen staat vaak SPF30 of SPF50. Simpel gezegd drukt...
Lees verder

Wat kun je doen tegen een droge mond?

18 april 2024 - Het kan heel vervelend zijn: een droge mond. Je kunt dit krijgen als gevolg van een verminderde speekselproductie. Xerostomie noemen we dit. Hoe ontstaat een droge mond en wat kun je hiertegen doen?   Je mond voelt droog en plakkerig aan. Misschien voelt je tong ruw en branderig aan en heb je een onaangename smaak in je mond. Praten gaat iets...
Lees verder

Wat te doen tegen sinaasappelhuid? Een cellulitisbehandeling!

15 april 2024 - Sinaasappelhuid wordt het ook wel genoemd: huid op je armen, benen of billen die er bobbelig uitziet, net als een sinaasappelschil. Met de zomer in aantocht wil je jouw ‘cellulitis’ natuurlijk graag behandelen. Maar hoe?   Bij sinaasappelhuid en cellulite gaat het om hetzelfde: een bobbelige huidstructuur die er niet zo heel mooi uitziet,...
Lees verder

Het product is toegevoegd aan uw winkelmandje.

Bestel nog voor om in aanmerking te komen voor gratis verzending.

Uw bestelling wordt gratis verzonden.